Câte minute se fierb perișoarele, de fapt. Secretul pentru cea mai bună ciorbă, vor ieși perfecte

Pentru ca ciorba ta să iasă gustoasă, trebuie să știi cât timp să lași la fiert perișoarele.
Câte minute se fierb perișoarele, de fapt. Secretul pentru cea mai bună ciorbă, vor ieși perfecte

Ciorba de perișoare, o delicatesă indiferent de sezon! Fiind una dintre cele mai populare ciorbe din bucătăria românească, aceasta poate fi consumată în orice moment al zilei. Are un aport nutrițional foarte bun, oferind organismului o combinație excelentă de vitamine, minerale și proteine. Cu toate acestea, multe gospodine întâmpină dificultăți în prepararea perișoarelor. Micile biluțe de carne trebuie să aibă consistența necesară, astfel încât să nu se dezintegreze atunci când sunt puse la fiert. Iată câte minute se fierb perișoarele, de fapt.

Câte minute se fierb perișoarele

Fiecare gospodină are rețeta ei de ciorbă de perișoare. Se poate consuma atât dulce, cât și acrită, cu perișoare din carne de pui, porc sau vită, simplă sau asezonată cu smântână și ardei iute. Acest preparat delicios și versatil este o încântare pentru papilele gustative ale multora dintre noi.

Însă indiferent de rețetă, trebuie să ții cont de un aspect extrem de important: legumele pe care le pui la fiert trebuie să fie întotdeauna proaspete. Unul dintre secretele de care ar trebui să se țină cont când se gătește acest fel de mâncare este ca în ciorbă să se adauge o mână de orez. Orezul se lasă la fiert în apă, alături de celelalte legume, astfel încât perișoarele care se adaugă ulterior să iasă moi. În caz contrar, ele nu se fiert bine.

Citește și: Când se pune, de fapt, borșul în ciorba de perișoare. Multe persoane fac greșeala, secretul pentru a ieși perfectă

De asemenea, un alt aspect deosebit de important îl reprezintă timpul de fierbere al perișoarelor. Sfatul bucătarilor profesionșiti este ca acestea să fie lăsate la fiert pentru aproximativ 20 de minute, în cazul în care se folosește orez prefiert. Altfel, perișoarele ar trebui să fie lăsate să fiarbă timp de circa 40 de minute.

Iată cum se prepară, de fapt, perișoarele.

Citește și: Ce fel de carne se folosește la perișoare, de fapt. Secretul pentru o aromă desăvârșită, așa vor ieși pufoase și gustoase

Cum preparăm perișoarele pentru ciorbă

Ingrediente

  • 500 g carne tocată de porc/ vită/ pasăre
  • 1 ou
  • 1 ceapă mare tocată mărunt
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1 lingură griș/ pesmet/ mălai
  • 2-3 linguri de ulei
  • 400 g smântână
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Punem carnea tocată într-un castron sau bol încăpător. Adăugăm ceapa tocată mărunt și amestecăm compoziția. Tocăm mărunt mărarul și pătrunjelul verde și  adaugăm în amestec. Potrivim de sare și pier, după gust, apoi amestecăm totul, astfel încât carnea să fie condimentată uniform.

Perișoarele se formează întotdeauna cu mâinile umezite, așa că asigură-te că ai în preajmă un alt bol cu apă pentru a-ți umezi mâinile. Ia în palmă o cantitate mică din maestec și dă-i o formă rotundă, apoi las-o într-un vas curat pentru mai târziu. Repetă acest procedeu până când termini toată compoziția.

Când apa în care pregătești ciorba dă în clocot, adaugă perișoarele. Este foarte important să lași perișoarele la fiert suficient timp pentru ca amestecul de carne să se înmoaie. Respectă timpii indicați, pentru ca perișoarele tale să iasă perfecte. În cazul în care lași prea mult perișoarele la fiert, aceste se vor strica.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *