Câți bani face pe lună o manichiuristă în 2024. Ce cursuri trebuie să urmezi pentru a practica această meserie

Cu cât câștigi mai mult dacă lucrezi pe cont propriu, decât dacă ești angajată la salon

Scris de: Daoud Andra

29 Jan. 2024

Câți bani face pe lună o manichiuristă în 2024. Ce cursuri trebuie să urmezi pentru a practica această meserie

În ultimii ani, anumite meserii care au legătură cu îngrijirea personală au început să fie din ce în ce mai căutate. Astfel, numărul celor care se îndreaptă spre profesii de frizer, manichiuristă sau cosmeticiană a crescut considerabil. Câți bani face pe lună o manichiuristă în 2024 și ce cursuri trebuie să urmezi pentru a practica această meserie.

Ce presupune meseria de manichiuristă

Dacă în trecut a face manichiura se referea doar la îngrijirea unghiilor și a cuticulelor și aplicarea unei oje clasice, în ultimii ani lucrurile s-au schimbat destul de mult. Astfel, în prezent, pentru a avea succes, o manichiuristă trebuie să stăpânească bine câteva tehnici precum aplicarea de ojă semipermanentă, aplicarea de gel, construcția pe unghia naturală sau efectuarea diferitelor modele pe unghie.

Tehnologia și produsele folosite se schimbă de la an la an, astfel că o manichiuristă pricepută trebuie să țină pasul cu noile lansări și tehnici din domeniu. De exemplu, au apărut inclusiv tehnici vegane de efectuare a manichiurii, cu produse non-toxice, pe bază de pudră, care se aplică diferit față de gel sau de oja semi-permanentă.

Citește și: Idei de manichiură ideale pentru Valentine’s Day 2024. Sunt ușor de realizat. Aceste detalii de efect atrag toată atenția

Un serviciu complet de manichiură poate include și stilizarea unghiilor, schimbarea formei acestora, îndepărtarea materialului vechi, tăierea cuticulelor, masajul mâinilor sau aplicarea anumitor măști care să hidrateze pielea.

Câți bani face pe lună o manichiuristă în 2024
Pentru a practica meseria de manichiuristă, este nevoie de studii în domeniu

Ce studii trebuie să urmezi pentru a deveni manichiuristă

Indiferent că vrei să profesezi în cadrul unui salon sau să îți deschizi o afacere pe cont propriu, pentru a avea drept de practică, este nevoie să urmezi un curs în domeniu. Pentru a te înscrie la un curs de manichiură, este nevoie să ai studii medii, adică să fi absolvit liceul.

Alegerea cursului se va face în funcție de orașul în care locuiești, bugetul pe care vrei să îl aloci și tehnicile pe care îți dorești să le deprinzi. Ține cont că instituția unde alegi să faci formarea și care îți va elibera diploma trebuie să fie una acreditată. La finalul cursului, vei primi o diplomă sau un certificat, în baza căruia să poți lucra în domeniul ales.

Citește și: Manichiura care va fi mereu la modă. Arată cool în orice situație. De ce nu se va demoda niciodată

După absolvirea unui curs, este necesar să profesezi pentru a căpăta experiență. De asemenea, poți participa constant la workshop-uri și ateliere pentru a-ți îmbunătăți tehnica și pentru a ține pasul cu noile lansări din domeniu.

Câți bani face pe lună o manichiuristă în 2024

Multe tinere se îndreaptă spre acest domeniu și pentru câștigurile materiale pe care le pot obține. În 2024, venitul lunar al unei manichiuriste depinde de mai mulți factori. Dacă lucrează la un salon, o manichiuristă are un salariu fix. La acesta se pot adăuga anumite tips-uri și bonusuri, în funcție de politica angajatorului.

Salariul depinde de salon, dar și de orașul în care se exercită activitatea. Astfel, în București, o manichiuristă cu un nivel mediu de experiență poate câștiga între 3.000 și 5.000 de lei, salariu de bază.

Citește și: Tendințe în manichiură 2024. Top 5 cele mai frumoase modele de unghii, le vom vedea peste tot

Pe de altă parte, multe femei care fac cursuri de manichiură preferă să investească și în ustensile. Cu acestea, își deschid o afacere pe cont propriu, care le aduce mai mulți bani. Pentru a practica această meserie, nu este nevoie de un spațiu amplu. Poate fi amenajat un salon într-o cameră în propria locuință.

Costul unei manichiuri cu gel ajunge la 100 de lei. Celor care lucrează pe cont propriu, cea mai mare parte din această sumă le rămâne. În continuare, depinde de numărul de programări dintr-o zi și felul în care fiecare persoană în parte alege să lucreze, taxele și impozitele pe care le plătește la stat etc.

Cert este că, dacă alegi să practici această meserie pe cont propriu, câștigurile sunt mult mai mari decât dacă te angajezi la un salon de cosmetică.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *