Catinca și Oana Roman au rămas fără moştenire. La cine a ajuns, de fapt, vila din Sinaia

Sora Mioarei Roman le-a lăsat moștenire vila din Sinaia. Testamentul a fost atacat în instanță și declarat nul
Catinca și Oana Roman au rămas fără moştenire. La cine a ajuns, de fapt, vila din Sinaia

Catinca și Oana Roman au rămas fără moştenire. Lovitură cruntă pentru cele două fiice ale fostului premier al României, Petre Roman. Catinca și Oana Roman au fost „deposedate” de vila din Sinaia, lăsată moștenire de sora defunctă a mamei lor. Iată ce se va întâmpla acum cu imobilul.

Catinca și Oana Roman au rămas fără moştenire

Rodica-Lenuţa Georgescu a lăsat moștenire prin testament celor două fiice ale surorii sale, Oana Roman și Catinca Zilahy, în 2016, imobilul de aproape 200 de metri pătrați situat în orașul Sinaia. Sora Mioarei Roman a decedat în 2017, la vârsta de 79 de ani, în urma unei lungi suferințe.

Casa pe care a lăsat-o moștenire femeia a fost motiv de dispută între cele două susori, moștenitoare prin testament, și RAAPPS. Regia Autonomă Adiminstrația Patrimoniului Protocoluilui de Stat a intentat proces pentru recuperarea imobilului, iar instanța i-a dat câștig de cauză instituției, declarând nul testamentul prin care Catinca și Oana Roman ar fi trebuit să intre în posesia lui.

„Admite în parte cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta REGIA AUTONOMĂ ADMINISTRAŢIA PATRIMONILUI PROTOCOLULUI DE STAT (R.A.-A.P.P.S.) în contradictoriu cu pârâtele ZILAHY CATINCA MARIA şi ROMAN ELISEI IOANA SABINA.

Constată nulitatea absolută parţială a testamentului autentificat sub nr. 1814/30.06.2016 de către SPN Mone Gabriela Olga, Andrei Aurel Jean şi Asociaţii, în ceea ce priveşte imobilul situat în oraşul Sinaia str. Gârbovei, nr.27, jud. Prahova, înscris în CF nr.21738, nr. cadastral 21738, în suprafaţă de 1350 mp şi construcţie C1 edificată pe acesta, în suprafaţă de 173 mp.

Respinge cererea reclamantei de acordare a cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, este hotărârea care a fost deja atacată de Catinca și Oana Roman.

Sora Mioarei Roman a murit de cancer, în urmă cu 5 ani

Rodica-Lenuţa Georgescu era văduvă și nu avea copii, iar cele care au avut grijă de ea până în ultima clipă au fost sora ei, Mioara Roman, și cele două fiice ale sale. Femeia era bolnavă de cancer de mai mulți ani, iar în ultima perioadă a vieții sale a fost internată într-un centru de îngrijire aparținând unei biserici.

„Sora mea este bolnavă, în ultima fază. O avem internată într-un aşezământ bisericesc pentru bolnavi de cancer în fază terminală.

De zece ani se luptă sora mea cu cancerul ăsta. În ultimul an a fost din ce în ce mai rău… Fără fete, fără Oana şi Catinca, şi chiar şi fără Marius, nu ştiu ce m-aş fi făcut.”, povestea Mioara Roman, cu doar câteva săptămâni înainte de a-și pierde sora.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *