Ce a învățat Silviu Mircescu la filmările în penitenciarul Rahova: ”Sincer, nu mi-aș dori să mă reîntorc” VIDEO EXCLUSIV

”Trebuie să jonglăm cu rolurile. Azi sunt polițist, mâine sunt criminal, poimâine psihopat și tot așa”

Silviu Mircescu este unul dintre actorii din generația tânără care încearcă să profite de fiecare șansă care se ivește și de fiecare casting auzit. Astfel că, în ultimii ani l-am urmărit în seriale precum ”Clanul” sau ”Vlad”, lungemtraje de succes, musical-uri, videoclipuri sau piese de teatru. Pentru actor zilnic este un prilej de a învăța ceva nou, astfel că Silviu Mircescu mărturisește în exclusivitate pentru EGO.ro că la filmările pentru lungmetrajul ”Visul”, nu doar că și-a dorit să facă un rol de excepție, dar s-a și documentat pentru viitoare proiecte.

Silviu Mircescu, 2 săptămâni în penitenciarul Rahova

Pentru Silviu Mircescu nu contează dacă trebuie să filmeze pentru un videoclip, lungmetraj sau serial de succes, atât timp cât își face meseria pe care a ales-o, iar proiectul i se potrivește. Astfel că, Silviu Mircescu încheie anul 2023 cu o premieră de film, cu filmări pentru ultimul sezon de la ”Clanul”, punerea în scenă a celebrului musical ”Mamma Mia!”, dar și o altă performanță.

”Mai am o premieră, acum sâmbătă, la Operetă. Avem și ”Mamma Mia!” pe 16 și 17 decembrie la Sala Palatului. Pe 16 decembrie joc eu, pe 17 decembrie joacă Jorge”, ne-a declarat Silviu Mircescu de la premiera filmului ”Visul”, unde culmea, nu joacă cu partenerul lui de teatru și film, Sergiu Costache.

”Urmează și cu Sergiu Costache un film, am făcut un film vara aceasta împreună cu el, în regia lui Radu Potcoavă, ”Frați” se numește. O să ne vedeți acolo împreună.

Păi da, mă recomandă fața. Ce să facem, trebuie să jonglăm cu rolurile. Azi sunt polițist, mâine sunt criminal, poimâine psihopat și tot așa. Când am filmat pentru lungmetrajul ”Visul”, nu începusem filmările și pentru ”Clanul”. Oricum cei de acolo m-au recunoscut pentru că făcusem serialul ”VLAD”, dar acolo nu eram polițist, eram interlop.”

Silviu Mircescu, despre Serghei Mizil și rolul din „Visul”

Extrem de cameleonic și ușor de intrat în diverse tipologii, Silviu Mircescu declară că poate să intre în pielea unui polițist, apoi la scurt timp în cea a unui pușcăriaș sau a unui interlop, iar în pauzele dintre filmări să meargă și în turneu cu o piesă de teatru, în care are un rol comic. Secretul lui este acela că este într-o continuă cunoaștere și documentare.

”La penitenciar a fost o experiență unică. Îți dai seama. Să stai două săptămâni acolo, sau cât am stat, cred că s-au făcut mai mult de două săptămâni, nu e tocmai plăcut. Dar pe de altă parte este o experiență. Am învățat destul de multe acolo, în penitenciar. De exemplu dacă e să mai am de interpretat un rol de deținut știu cum să reacționez, cum să mă comport pentru că am văzut destul de multe chestii acolo. Dar sincer nu mi-aș dori să mă reîntorc”, ne-a povestit Silviu Mircescu.

Citește și: Singura condiție pentru care Silviu Mircescu ar trece prin schimbări majore de imagine pentru un film VIDEO EXCLUSIV

Din fericire, la penitenciar nu a avut parte de evenimente nefericite create de cei închiși la Rahova, ba din contră a găsit chiar susținere din partea lor.

”Au fost cuminți. Vorbeau sau strigau imediat după ce se dădea ”STOP” pentru că au învățat chestia asta și ne-au ajutat. Pe de altă parte  am avut câteva secvențe la ”cuști”, adică în aer liber, unde poți să te plimbi, doar că sunt acoperite și acolo puteau să ne vadă mai bine. Cât am filmat la clubul lor, al peniteniciarului, loc unde deținuții își dezvoltau talentele și abilitățile pe care le aveau, cum ar fi de exemplu să picteze, să construiască bărci, să joace teatru că și ei au o trupă de teatru acolo, a fost mai ușor”, a povestit amuzat Silviu Mircescu pentru EGO.ro.

Acesta ne-a mai spus că deținuții erau mai mult atrași de Serghei Mizil, colegul lui de filmări la filmul ”Visul”, pe care l-au recunoscut de când a pus piciorul în penitenciarul de maximă siguranță de la Rahova.

”Au făcut o glumă cu Serghei Mizil, că pe el normal că îl știau toți. La un moment dat i-au zis lui Serghei să le aducă și lor diferite chestii”.

Citește și: Când a luat naștere relația de prietenie dintre Sergiu Costache și Silviu Mircescu, cei doi actori din serialul Clanul VIDEO EXCLUSIV

Cu toate că a fost un an extrem de plin din punct de vedere profesional, tânărul actor nu doar că nu se plânge, dar își dorește ca anul 2024 să fie cel puțin la fel de plin. Astfel că, din punct de vedere profesional, tot ce speră este să aibă parte de cât mai multe proiecte, dar și de forță de muncă pentru a le putea duce la capăt cu succes.

”Visul meu pentru 2024 sau mai bine zis dorința mea pentru 2024 este să fiu sănătos și să pot să-mi duc proiectele până la capăt, așa cum am făcut-o și până acum”, a mai povestit Silviu Mircescu pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *