Singura condiție pentru care Silviu Mircescu ar trece prin schimbări majore de imagine pentru un film: „Înainte, când aveam 97 de kilograme, tot pentru un rol m-am îngrășat” VIDEO EXCLUSIV

Prin ce provocări ar fi dispus să treacă de dragul actoriei

Silviu Mircescu face parte din noua generație de actori români, care apar atât în seriale de televiziune, filme de lungmetraj, piese de teatru sau musicaluri. Chiar dacă a devenit cunoscut în cadrul show-ului „În puii mei”, unde filma alături de Mihai Bendeac, cinefilii îl percep drept un „băiat rău” prin prisma rolurilor pe care le-a făcut în serialul „Vlad” și acum în „Clanul”. Silviu Mircescu a dezvăluit în exclusivitate pentru EGO.ro că îi place atât de mult meseria pe care o are încât ar accepta să facă orice fel de compromis, nu doar să se îngrașe pentru un rol.

Silviu Mircescu apare cu o imagine nouă în sezonul 2 Clanul

În sezonul 2 al serialului „Clanul”, Silviu Mircescu apare cu o imagine nouă, care înseamnă mai bine de 12 kilograme în minus. Nu i-a cerut regizorul în mod expres, însă producătorii nu au avut de obiectat asupra deciziei sale, cu atât mai mult cu cât nu influentează deloc parcursul personajului pe care îl interepretează. Cât despre personajul din „Clanul”, deși se știe că serialul este o adaptare după un proiect turcesc de mare succes, Silviu Mircescu ne-a mărturisit că nu s-a uitat la nici măcar un episod și nici nu a fost interesat să vadă cum arată actorul care este pe același rol cu el.

„Nu m-am uitat la serialul turcesc pentru că nu vreau să mă influențeze și îți dai seama că nu m-am uitat. Prefer să mă surprindă Anghel cu acțiunile din scenariu. E bine să nu te influențezi și să construiești personajul așa cum ți-l imaginezi tu și împreună cu regizorul și cu scenaristul, cu toată lumea”, a povestit actorul pentru EGO.ro.

„Nu folosim gloanțe în film”

Silviu s-a lăsat complet purtat de scenariu, dar și de imaginația lui, tocmai pentru a oferi o veridicitate personajului său. S-a documentat la începutul proiectului despre ceea ce înseamnă munca unui polițist în cadrul departamentului pentru Combatere a Crimei Organizate.

„Sincer să fiu nu am făcut treburile astea pentru că avem toate informațiile de la oameni și regizorii știu foarte bine ce trebuie să facă cu noi și cum să ne pună într-o lumină bună. De regulă mai avem oameni care ne zic sau ne îndrumă înainte de filmare, ori chestii de genul acesta, dar nu pot să mint acum și să vă zic că am fost în fiecare zi la poligon și am tras cu arma. Nu. Noi oricum nu folosim gloanțe în filme”, ne-a mai dezvăluit Silviu Mircescu, completând că singurele informații pe care le-a căutat de când intepretează personaje care au pistol în dotare, a fost despre cum să folosească corect unul.

„De documentat clar, asta am făcut. Am mai întrebat și eu pe unul și altul să nu stau prost cu arma și să râdă lumea de mine”.

„Când aveam 97 de kilograme tot pentru un rol m-am îngrășat”

Cu o imagine nouă, Silviu ne-a mărturisit că, spre deosebire de actrițe care nu au voie să-și schimbe culoarea părului, să se bronzeze exagerat sau să facă schimbări drastice în imagine pe perioada filmărilor, producătorii sunt ceva mai indulgenți atunci când vine vorba de distribuția masculină.

„Am slăbit foarte mult. Când am început proiectul aveam 97 de kilograme, acum am 85. La corp ai voie să arăți bine și chiar ne îndrumă toată lumea să avem grijă cum arătăm și să stăm bine, să nu ne îngrășăm. E normal pentru imaginea ta ca actor”, ne-a povestit Silviu, completând că de fapt a revenit cumva la kilogramele inițiale, căci cele 12 kilograme în plus au fost pentru un rol într-un lungmetraj.

„Bine, acum în funcție și de rolul pe care îl ai. Înainte, când aveam 97 de kilograme, tot pentru un rol m-am îngrășat. Am jucat într-un film mai dolofan. Dar mulțumită lui Dumnezeu, prin sport, că fac intens de șase luni de zile, am slăbit și slăbesc din ce în ce mai mult. Mai am și alte proiecte, dar în plus este bine să arăt bine și pentru mine în primul rând”.

Citește și Ce soție frumoasă are Silviu Mircescu, ”băiatul rău” din serialul Vlad! Cum a testat-o dacă e geloasă: „Am chemat-o la spectacolul Regele Lear, unde mă și pupam cu o parteneră”. VIDEO EXCLUSIV

„Pot să fac orice cascadorie atâta timp cât sunt supravegheat”

Pe de altă parte, Silviu Mircescu recunoaște că nu are limite atunci când vine vorba de cariera lui, și că nimic nu i se pare imposibil de atins atunci când vine vorba de a contura un personaj.

„Pentru un rol aș face orice, atâta timp cât regizorul are un argument pertiment. Dar aș face orice schimbare care ar aduce un beneficiu rolului. Oricând și la orice oră. Nu am nicio problemă cu chestia asta. M-aș rade în cap, m-aș vopsi, mi-aș face orice, orice. Mi se pare ofertant și pentru mine și o provocare nouă pentru mine să fac treburile astea”, a mai declarat actorul.

Mai mult decât atât, de multe ori, de dragul actoriei, reușește să treacă peste anumite fobii, fără ca asta să se vadă pe camera de filmat. Se întâmplă atunci când este nevoie să facă unele cascadorii care se petrec la înălțime.

„N-am o problemă cu cascadoriile. Pot să fac orice cascadorie atâta timp cât sunt supravegheat și nu fac de capul. De exemplu pot să spun că eu am rău de înălțime, nu îmi place la înălțime, dar când este nevoie asta este, ce să facem, îmi transpiră palmele, dar mergem mai departe”, a mai povestit Silviu Mircescu pentru EGO.ro.

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *