Ce acuzații i se aduc lui Donald Trump. Motivul pentru care a fost arestat: „Pare ireal”

Ce mesaj a postat Donald Trump după ce a ieșit de la tribunal
Ce acuzații i se aduc lui Donald Trump. Motivul pentru care a fost arestat: Pare ireal

Donald Trump a ajuns în fața instanței. Fostul președinte al Statelor Unite a devenit primul președinte american pus sub acuzare. Acesta a ajuns marți la tribunalul din Manhattan, New York, acolo unde s-a predat și a fost arestat. Fostul lider de la Casa Albă a fost pus sub acuzare, săptămâna trecută, de o instanţă judiciară din oraşul New York într-un caz privind plăţi ilegale făcute în campania electorală din 2016. S-a aflat ce acuzații i se aduc lui Donald Trump, dar și ce reacție a avut fostul președinte după audieri.

Donald Trump audiat timp de două ore apoi eliberat

Donald Trump a trecut prin procedura amprentării și a ajuns în fața judecătorului. Acolo i s-au comunicat cele 34 de capete de acuzare. Trump a pledat nevinovat și a părăsit tribunalul după două ore, fără nicio condiție sau măsură de control judiciar.

„Audierea a fost șocantă pentru mulți prin faptul că ei n-au avut surprize, prin urmare nu există un caz. Practic fiecare specialist în legislație a spus că nu există un caz aici. Nimic nu a fost făcut ilegal”, a scris Donald Trump după ce a ajuns în fața judecătorului.

Ce acuzații i se aduc lui Donald Trump

Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a prezentat acuzațiile la adresa lui Donald Trump. Acesta a spus că fostul președinte a elaborat un plan pentru ca informații negative despre el să nu fie făcute publice, inclusiv plata de 130 000 de dolari către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels.

„În conformitate cu legea statului New York, falsificarea registrelor comerciale cu intenția de a comite fraude și a ascunde o altă infracțiune este în sine o infracțiune. Exact despre asta este vorba în acest caz: 34 de declarații fiscale false făcute pentru a acoperi alte infracțiuni. Acestea sunt infracțiuni în statul New York”, a declarat Alvin Bragg.

Procurorul a mai spus că timp de nouă luni consecutive, Donald Trump a ținut în mână documente care conțineau o „minciună cheie”. Fostul președinte susținea că îl plătește pe fostul său avocat, Michael Cohen, pentru servicii juridice, însă acest lucru nu era adevărat. Potrivit procurorului, sumele plătite aveau ca scop să acopere alte infracțiuni legate de alegerile prezidențiale din 2016.

Ce a transmis Donald Trump înainte de a pleca spre tribunalul din Manhattan

În timp ce se deplasa cu limuzina spre instanță, Donald Trump scria pe profilul său de pe rețeaua socială pe care o dețină că experiența i se pare una ireală.

„Pare atât de ireal, mă vor aresta. Nu îmi vine să cred că acest lucru se întâmplă în America. Să facem America Măreaţă din Nou!”, a scris Donald Trump într-un mesaj postat pe platforma Truth Social, cu puţin timp înainte de a se prezenta la sediul Parchetului din Manhattan.

Alte cazuri notabile din rechizitoriu

Un portar de la Trump Tower a încercat în 2015 să vadă informația potrivit căreia Donald Trump are un copil făcut în afara căsătoriei. Dreptul exclusiv de folore a informațiilor a fost cumpărat de compania AMI, însă nu a povestea nu a fost publicată niciodată. Portarul a primit suma de 30 000 de euro însă în registre apărea ca având altă destinație.

De asemenea, AMI, prin National Enquirer, a cumpărat drepturile de publicare a informațiilor de la o femeie care susținea că a fost amanta lui Trump.

„AMI a plătit 150.000 de dolari Femeii 1 în schimbul angajamentului ei de a nu vorbi despre presupusa ei relație sexuală. (…) AMI a trecut în mod fals această plată în registre”, se arată în rechizitoriu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *