Ce alimente să nu depozitezi niciodată în cutii de plastic. Greșeala pe care o fac mulți români

Aceste alimente se pot altera mai repede

Scris de: Daoud Andra

07 Feb. 2024

Ce alimente să nu depozitezi niciodată în cutii de plastic. Greșeala pe care o fac mulți români

Caserolele din plastic pot fi foarte utile în gospodărie. Le putem folosi pentru a depozita anumite alimente, pentru a lua mâncare la pachet sau pentru a păstra prospețimea unor lucruri cărora le-am deschis ambalajul, pentru mai mult timp. Cu toate acestea, ele nu sunt potrivite pentru a păstra orice în ele. Iată ce alimente să nu depozitezi niciodată în cutii de plastic!

Ce fel de caserole din plastic sunt potrivite pentru alimente

Atunci când vine vorba despre depozitarea alimentelor, fie la frigider, fie în cămară sau în dulapurile din bucătărie, mulți oameni apelează la caserolele din plastic. Pe piață se găsesc numeroase tipuri de astfel de cutii, de dimensiuni și modele diferite, dar și din materiale diferite.

Când cumperi caserole în care urmează să depozitezi mâncare, fii atent la materialul din care acestea sunt confecționate. Optează, pe cât posibil, pentru un plastic care nu conține BPA. Această substanță chimică poate ajunge în alimente, la schimbările de temperatură, devenind periculoasă.

Citește și: Cum scapi de mirosul neplăcut din caserolele de plastic. Cu ce trebuie să le speli, de fapt. Trucul bunicii e de mare ajutor

Alege modele de caserole care se închid ermetic, pentru a te asigura că ceea ce urmează să depozitezi în ele este bine sigilat și nu pot intra microorganisme în caserolă.

Cum elimini mirosul de mâncare din caserole
Caseroleledin plastic sunt utilizate de multe gospodine

Ce alimente să nu depozitezi niciodată în cutii de plastic

Ține cont că nu toate alimentele pot fi păstrate în caserole din plastic. Iată ce ar trebui să eviți să pui în astfel de vase!

Carne crudă sau procesată

Carnea în stare crudă este sursă de bacterii, indiferent că este proaspătă sau marinată. Aceste bacterii pot pătrunde în plastic, fiind un material poros. Dacă vrei să depozitezi la frigider carne care nu este preparată termic, optează pentru caserole din sticlă pyrex.

Produse lactate

La fel ca în cazul cărnii, lactatele pot fi sursă de bacterii. Plasticul este foarte sensibil la schimbări bruște de temperatură, motiv pentru care nu ar trebui să ții brânză telemea sau proaspătă, iaurt sau alte produse lactate în cutii de plastic.

Citește și: Ingredientul care elimină mirosul de mâncare din caserolele de plastic. Ce trebuie să presari de fapt în ele, soluția banală de mare ajutor

Ouă

La fel ca alimentele menționate anterior, ouăle crude pot conține bacterii. Coaja lor este poroasă, iar atunci când sunt depozitate în vase din plastic, bacteriile pot ajunge foarte ușor pe suprafața vasului. Depozitarea în acest fel devine și mai periculoasă dacă vasul este închis și se formează condens în interior, deoarece umezeala favorizează înmulțirea bacteriilor.

Supe și ciorbe

Multe persoane folosesc caserole din plastic cu pacac pentru a depozita mâncarea gătită la frigider, pentru că acestea împiedică împrăștierea mirosului. În cazul ciorbelor, al supelor, dar și al tocănițelor și a altor tipuri de mâncare gătită, caserolele din plastic pot influența negativ mâncarea. Aceasta se va altera mai repede, chiar dacă este depozitată la frigider.

Citește și: Cât timp rezistă în frigider carnea de vită proaspăt tocată. Detaliul la care să fii atent înainte să o consumi

Fructe și legume

Unele legume și fructe se vor strica mai repede dacă sunt depozitate în vase din plastic. Cauza o reprezintă faptul că acest material este sensibil la schimbările de temperatură. Printre alimentele care se strică mai repede dacă sunt depozitate în cutii din plastic se numără: căpșunele, cireșele, fructele de pădure, castraveții, roșiile, ciupercile.

Pentru alimentele care nu pot fi depozitate în vase din plastic, o variantă excelentă o reprezintă caserolele din sticlă. Și acestea au capac ce se poate închide ermetic și permit păstrarea alimentelor proaspete pentru mai mult timp.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *