Ce apare pe coroana trimisă de Elena Udrea la înmormântarea lui Rudel Obreja. Mesajul copleșitor

Ce apare pe coroana trimisă de Elena Udrea la înmormântarea lui Rudel Obreja. Mesajul copleșitor

Rudel Obreja a fost condus, miercuri, pe ultimul drum de familie, prieteni și apropiați. La slujba de înmormântare a fostului pugilist au fost prezente și alte zeci de persoane care au dorit să îi aducă un ultim omagiu. Elena Udrea, aflată în închisoare la Penitenciarul Târgșor, a trmisi o coroană de flori cu un mesaj emoționant.

Ce apare pe coroana trimisă de Elena Udrea la înmormântarea lui Rudel Obreja

Slujba de înmormântare a fostului președinte al Federației Române de Box a avut loc la Biserica Belvedere din Capitală. Printre cei prezenți s-au numărat și parlamentarii Florin Simion și Diana Șoșoacă, potrivit Playtech.ro.

Antonia Obreja, femeia care i-a stat alături lui Rudel Obreja în ultimii 16 ani, a fost însoțită de cei doi fii ai lor, care vor crește acum fără tată.

„Lordul boxului românesc a plecat cu eleganța specifică în lumea drepților: demn, curajos, neînfricat și puternic, un om cu onoare și patriotism, un campion. Te vom iubi mereu dragul nostru soț și tată, Rudel Obreja!”, a anunțat familia lui Rudel Obreja.

Fostul ministrul al Dezvoltării, Elena Udrea, a trimis o coroană de crizanteme și trandafiri albi pe care era scris un mesaj de suflet: „Odihnește-te în pace, în ceruri – Elena Udrea”.

La slujba de înmormântare au fost prezenți mai mulți tineri practicanți de box, care au adus cu ei un drapel uriaș, în semn de respect și apreciere față de cel care a luptat sub culorile tricolorului în ring și care a obținut pentru România performanțe remarcabile, conform Impact.ro.

Rudel Obrej a încetat din viață, duminică, la vârsta de 57 de ani după o luptă cumplită cu cancerul. Soția fostului pugilist acuză acum autoritățile și medicii de la Penitenciarul Jilava că nu au vrut să îl lase să meargă să se trateze în afara penitenciarului până când „nu au fost siguri că nu se mai paote face nimic”.

Ce apare pe coroana trimisă de Elena Udrea la înmormântarea lui Rudel Obreja
Ce apare pe coroana trimisă de Elena Udrea la înmormântarea lui Rudel Obreja

Soția lui Rudel Obreja acuză medicii de la penitenciarul Jilava că i-au administrat tratamente greștie și i-au împiedicat posibilitatea de a se trata

Antonia Obreja susține că înainte să fie încarcerat, soțul ei a stat în carantină 21 de zile și, așa cum prevede procedura, i s-au făcut analizele necesare pentru a vedea dacă suferă de vreo boală. În urma examinării medicale s-a stabilit însă că Rudel Obreja nu avea nicio suferință.

„Soțul meu, în luna noiembrie 2021, și-a făcut analizele de rutină pe care și le făcea la cel mult doi ani. Fiind un om sănătos, nefiind niciodată în spital, fără medicamente, fără tratamente, neavând niciun simptom, nu și le făcea chiar anual, însă la doi ani și le făcea. Analizele din noiembrie 2021 sunt toate perfecte. Inclusiv ecografia abdominală.

În această carantină nu știu dacă sunt analize, cât sunt consultații. În momentul în care deținutul ajunge în penitenciar, în această carantină de 21 de zile, are parte de consultații din partea medicilor din penitenciar. În urma tuturor consultațiilor la care a fost supus, ca oricare alt deținut, soțul meu a rezultat că este clinic sănătos și apt pentru detenție”, a declarat Antonia Obreja, potrivit Antena 3.

Citește și: „Mesajul răvășitor transmis de fiica lui Rudel Obreja, după moartea acestuia. Ce a făcut fostul pugilist în ultimele clipe de viață

Antonia Obreja: „În momentul în care am fost anunțată, a căzut cerul pe mine”

Rudel Obreja a fost încarcerat pe 7 iulie 2022, iar la două săptămâni a început să se simtă rău. A mers de mai multe ori la cabinetul medical al penitenciarului, însă de fiecare dată medicii au refuzat să îi permită să meargă să facă analize amănunțite. Femeia povestește că după câteva tentative eșuate ale medicilor de la penitenciarul Jilava de a-l trata cu Omez și Nospa au decis în cele din urmă să îl trimită la spital. Totul după ce,sub ochii lor, în două luni și jumătate slăbise 17 kilograme.

„Cancerul a fost depistat abia în momentul în care acest doctor a binevoit să îl trimită la Spitalul Floreasca, după două luni jumătate în care el acuza dureri și slăbise 17 kg. În momentul în care el a ajuns la Floreasca, i s-a făcut un ecograf, medicul a spus că ceva este în neregulă în abdomen, rămâne internat obligatoriu. A doua zi i-au făcut un computer tomograf care a venit cu vestea bombă. În momentul în care am fost anunțată, a căzut cerul pe mine. Am crezut că este greșit pacientul, adică este diagnosticul pentru un alt pacient.”, a povestit femeia.

„Nu i-au dat drumul până nu au fost siguri că nu se mai poate face nimic”

Femeia susține că ar fi putut să fie trimis în străinătate să se trateze, întrucât costurile cu transportul pe care le-ar fi suportat statul nu erau deloc mari. Ea este de părere că cei care ar fi putut lua aceste decizii nu au dorit să o facă până când nu au fost siguri că „nu se mai poate face nimic.”

„Puteau să îl trimită în afară. Știți ce îi costa? Îi costa o mașină și doi gardieni care să îl păzească pe soțul meu. Atât îi costa. Puteau să îl trimită. Preferam să îl trimită și să i se dea un diagnostic cum că nu are nimic, sau o gastrită, sau altceva foarte ușor. Atât i-ar fi costat. Poate că s-ar fi descoperit cancerul într-un stadiu incipient. Dar s-ar putea să mă gândesc că ei nu i-au dat drumul până nu au fost siguri că nu se mai poate face nimic.

Când a ieșit, soțul meu și-a strigat disperarea și a spus că vrea să se trateze liber, că vrea să se trateze ca un om normal. El a spus. Nu mai avea energia pentru că trebuia să se canalizeze pe vindecare, pe salvare”, a spus Antonia Obreja, conform sursei citate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
4.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *