Ce au interzis invitații să poarte la încoronarea regelui Charles. Acesta este de fapt codul vestimentar pentru marele eveniment

Ce vestimentație sunt obligați să poarte invitații regelui la încoronarea sa.
Ce au interzis invitații să poarte la încoronarea regelui Charles. Acesta este de fapt codul vestimentar pentru marele eveniment

Dorința regelui Charles al III-lea, care va fi încoronat sâmbătă, 6 mai, a fost ca ceremonia să fie mai puțin opulentă decât precedentele. Din acest motiv, Palatul Buckingham a impus un cod vestimentar ceva mai lejer față de încoronările obișnuite. Iată ce li s-a interzis invitaților să poarte la acest eveniment istoric.

Ce au interzis invitații să poarte la încoronarea regelui Charles

Încoronarea regelui Charles va avea loc în fața a 2.000 de invitați. O ceremonie mai puțin fastuoasă față de cea a mamei sale, regina Elsisabeta a II-a, la a cărei încoronare au participat peste 8.000 de invitați.

Acum, fiul cel mare al regretatei suverane onorează tradiția și urcă oficial pe tron, dar abordarea sa cu privire la ceremonie va fi una mai modernă. Numărul restrâns de invitați vine și ca urmare a posibilității tehnologice de a transmite ceremonia. Datorită dispozitivelor moderne, se preconizează că încoronarea regelui Charles al III-lea va fi cea mai urmărită din istorie, fiind totodată și primul astfel de eveniment transmis în direct.

Încoronarea e o formalitate simbolică și are loc, de obicei, la câteva luni după moartea monarhului precedent. Mulți s-au întrebat care este motivul pentru care este organizată atât de târziu. Ei bine, încoronarea este considerată un motiv de bucurie și ar fi nepotrivit să fie înfăptuită cât timp se ține doliu pentru moartea precedentului suveran.

Slujba va fi oficiată de arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane și va dura aproximativ o oră.

Citește și: „Ce va purta regele Charles la încoronare. Veșmintele și coroana cântăresc 8 kilograme. „Au o semnificație istorică incredibilă”

Codul vestimentar pentru invitații la încoronarea regelui

Pentru încoronarea regelui Charles al III-lea, Palatul Buckingham a impus un cod vestimentar ceva mai puțin pompos față de alte evenimente similare. Membrilor Camerei lorzilor li s-a transmis să nu mai poarte hainele tradiționale din catifea și hermină. În schimb, pot adopta o ținută business sau îmbrăcămintea stadndard purtată la deschiderea Parlamentului.

În ceea ce-i priveşte pe oaspeții obișnuiți, femeile vor purta o „rochie de zi”, iar bărbații așa-numitul „morning coat”, un costum sau chiar uniformă militară. Atât femeilor cât și bărbaților li se permite inclusiv „îmbrăcămintea națională de sărbătoare”, precum și decorațiile militare sau de stat.

Nici pălăriile nu vor mai fi obligatorii, deși la astfel de ocazii doamnele obișnuiesc să se întreacă în a purta aceste accesorii fascinante.

Potrivit regulilor și cutumelor regale, de pe lista cu accesorii pe care le poartă membrii familiei regale nu lipsesc coroanele și tiarele, în funcție de rang. Dar în ciuda faptului că Charles a solicitat o mai mare discreție, doamnele rămân atașate ideii de a-și etala podoabele. Iar Kate Middleton, ca următoare regină consoartă, adoră această tradiție regală.

Citește și: „Marii absenți de la încoronarea regelui Charles. Cine participă și cine va lipsi de la eveniment. Invitații au fost selectați cu grijă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Momente de cumpănă pentru 4 zodii. Dispare norocul din viața lor la final de mai
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Horoscop săptămânal 20-26 Mai 2024. Dragoste, Sănătate și Bani
Horoscop Iunie 2024: Surprize pentru bani, sănătate și dragoste
6 zodii trăiesc o zi de neuitat, încununată de succes și realizări sub strălucirea stelelor...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Carmen Grebenișan și Alex Militaru, discuții despre partaj după anunțul divorțului. Ce a dezvăluit vedeta:...
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *