Marii absenți de la încoronarea regelui Charles. Cine participă și cine va lipsi de la eveniment. Invitații au fost selectați cu grijă

Nume importante din întreaga lume au refuzat invitația de a participa la încoronarea regelui Charles.
Marii absenți de la încoronarea regelui Charles. Cine participă și cine va lipsi de la eveniment. Invitații au fost selectați cu grijă

Regele Charles și-a dorit o ceremonie de încornare cu mai puțin fast decât cea a reginei Elisabeta a II-a, așa că actualul suveram al Marii Britanii a luat decizia ca la eveniment să participe doar 2.000 de persoane, de patru ori mai puțin față de încoronarea mamei sale. Așadar, lista cu invitați a fost drastic modificată. Imporanți nobili și apropiați ai Casei Regale s-au trezit astfel pe dinafară, spre uimirea tuturor. Cu toate acestea, există și personalități care au refuzat să fie prezente la acest eveniment istoric. Iată cine sunt marii absenți de la încoronarea regelui Charles.

Marii absenți de la încoronarea regelui Charles

Cu doar două zile înainte de ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea, unul dintre cele mai importante evenimente care vor avea loc în acest an, numele personalităților care și-au confirmat prezența la eveniment încep să devină cunoscute. Printre cei mai importanți invitați care și-au confirmat deja prezența se numără Felipe și Letizia ai Spaniei, precum și alte personalități regale din întreaga lume.

Merită menționat faptul că prezența lui Felipe și a Letiziei ai Spaniei la încoronarea regelui Charles III-lea va fi un eveniment istoric, având în vedere că va rupe o tradiție de nouă secole în care prezența altor monarhi la încoronarea unui rege britanic era interzisă, deoarece era considerat un act sacru între monarh și poporul său în prezența lui Dumnezeu. Acest lucru înseamnă că, pentru prima dată, alți lideri regali din întreaga lume vor fi prezenți la ceremonie.

În urmă cu câteva săptămâni, prințul Albert de Monaco a indicat că va participa la încoronarea omologului său britanic, afirmând că nu știe „câte încoronări ale unui monarh englez voi vedea în viața mea, așa că haideți să profităm la maximum de această ocazie”.

Cu toate acestea, pe fondul tuturor scandalurilor legate de o criză profundă în căsnicia sa cu prințesa Charlene, presa a dezvăluit că prințul monegasc va refuza în cele din urmă invitația. În locul său va merge Caroline de Monaco.

O altă mare absentă la încoronarea lui Charles și a reginei consoartă Camilla este Meghan Markle. Ducesa de Sussex a confirmat în cele din urmă că va rămâne în Statele Unite cu cei doi copii ai săi, Archie și Lilibet, în timp ce prințul Harry se va deplasa la Londra pentru a lua parte la acest eveiment istoric.

Așa cum era de așteptat, fosta actriță americană a preferat să stea deoparte de situație și să nu se expună disprețului britanicilor, care nu sunt deloc încântați de declarațiile sale din ultima perioadă.

Citește și: „Încoronarea Regelui Charles al III-lea. La ce oră începe și unde poate fi urmărită în direct. Tot ce trebuie să știi despre marele eveniment

Joe Biden a refuzat invitația

Un alt membru al familiei regale britanice care i s-ar putea alătura lui Meghan Markle este prințul Andrew, a cărui prezență la încoronare este incertă din cauza acuzațiilor de abuz asupra copiilor din ultimii ani.

Un alt mare absent la încoronarea lui Charles al III-lea va fi președintele Statelor Unite, Joe Biden, care a ales să refuze din motive de securitate și pentru a-și respecta agenda oficială. În locul său, va participa soția sa, Jill Biden.

Pe de altă parte, există și o listă de celebrități care au declinat invitația de a cânta la concertul ce va urma încoronării noului rege. Unele dintre aceste celebrități sunt: Al: Elton John, Adele și Ed Sheeran.

Citește și: „Ce rol va avea Camilla, după încoronarea regelui Charles. Se întâmplă după 30 de ani de relație: „Casa Regală a spus foarte clar”

Cine va participa la încoronarea regelui Charles al III-lea

Prințul Harry, cel care a renunțat în 2020 la îndoatoririle regale alături de soția sa, Meghan Markle, și-a anunțat deja prezența la eveniment. Alături de el vor participa și numeroși lideri străini precum preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr, precum şi preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi premierul australian Anthony Albanese.

Vor lua parte la grandiosul eveniment și numeroase capete încoronate din întreaga lume, printre care: regele Felipe al VI-lea şi regina Letizia ai Spaniei, prinţul Frederik şi prinţesa Mary din Danemarca, prinţul Fuhimito şi prinţesa Kiko din Japonia, regele Abdullah al II-lea şi regina Rania din Iordania. Rămâne cu semnul întrebării prințul Albert de Monaco.

În plus, vor mai participa 80 de parlamentari, 400 de membri ai unor asociații susținute de familia regală și alte sute de persoane care au făcut ceva pentru comunitatea lor și au fost decorate de Palatul Buckingham.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.3 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *