Ce rol va avea Camilla, după încoronarea regelui Charles. Se întâmplă după 30 de ani de relație: „Casa Regală a spus foarte clar”

Va avea un rol asemănător cu cel al ducelui de Edinburgh

Scris de: Daoud Andra

04 May. 2023

Ce rol va avea Camilla, după încoronarea regelui Charles. Se întâmplă după 30 de ani de relație: „Casa Regală a spus foarte clar”

Mai este foarte puțin până când regele Charles va fi încoronat și va deveni, oficial, conducătorul Regatului Unit al Marii Britanii. Odată cu încoronarea sa, soția lui Charles nu va mai fi regină consoartă, titlu pe care îl are în prezent, ci va avea titlul de regină. Ce rol va avea Camilla, după încoronarea regelui Charles? A fost dorința reginei Elisabeta.

S-a aflat ce rol va avea Camilla, după încoronarea regelui Charles

Charles și Camilla au o relație de aproximativ trei decenii. Chiar dacă începutul poveștii lor de dragoste a fost unul scandalos, iar Camilla a fost amantă la început, pe parcurs lucrurile s-au schimbat. Partenera actualului rege a demonstrat că merită să îi fie soție și le-a câștigat încrederea tuturor celor din familia regală, inclusiv fiilor lui Charles, William și Harry.

Citește și: Încoronarea Regelui Charles al III-lea. La ce oră începe și unde poate fi urmărită în direct. Tot ce trebuie să știi despre marele eveniment

Mai mult, înainte ca regina Elisabeta a II-a să moară, ea și-a exprimat clar dorința ca nora ei să poarte titlul de regină, nu de prințesă, atunci când Charles va fi încoronat rege. După moartea Elisabetei, Charles a devenit rege, iar Camilla – regină consoartă. Odată cu încoronarea, care va avea loc pe data de 6 mai, aceasta va avea titlul de regină.

Chiar dacă nu va avea un rol constituțional, ci mai mult simbolic, influența Camillei, în calitate de soție a regelui, va fi una semnificativă. Experții în regalitate spun că aceasta va putea influența deciziile regelui Charles și va avea un cuvânt de spus în multe situații.

Citește și: Prințul Harry, mărturisire neașteptată despre soția tatălui său. Nu s-a sfiit să spună ce crede cu adevărat despre regina consoartă Camilla

Camilla și regele Charles
Camilla și regele Charles

Va avea o misiune asemănătoare cu a ducelui de Edinburgh

„Rolul principal al reginei Camilla este acela de a fi un sistem de suport, la fel cum era Ducele de Edinburgh, pentru că monarhia poate să te separe de restul lumii. La sfârșitul zilei nu ai voie să ai prieteni adevărați și oamenii nu te cunosc cu adevărat. Nu ai voie să ai opinii.”, a explicat Alexandra Penler, istoric în regalitate.

„După cum putem vedea și în program, acest moment este o încoronare pentru amândoi. Este încoronarea regelui Charles și a reginei Camilla. Casa Regală a spus foarte clar că după încoronare Camilla va fi regină. Așa că este sărbătorit ca un parteneriat.”, a spus Anna Whitelock, expert în regalitate.

Citește și: Ce coroană va purta regina consoartă Camilla la ceremonia de încoronare. Este pentru prima dată în istorie când se întâmplă asta

Încoronarea celor doi va avea loc sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey. După ceremonia care va fi urmărită de milioane de oameni, sunt programate trei zile de festivități, în cinstea noului rege și a soției sale. Evenimentul va fi transmis în direct și va putea fi urmărit de oamenii din toate colțurile lumii.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
2.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *