Ce coroană va purta regina consoartă Camilla la ceremonia de încoronare. Este pentru prima dată în istorie când se întâmplă asta

Decizia luată de Camilla i-a luat prin surprindere pe mulți oameni
Ce coroană va purta regina consoartă Camilla la ceremonia de încoronare. Este pentru prima dată în istorie când se întâmplă asta

Se apropie ziua cea mare pentru regele Charles al III-lea. În curând monarhul va fi încoronat, iar în timpul ceremoniei și Camilla va purta o coroană. Despre ce coroană este vorba? Toată lumea se aștepta ca regina consoartă să își comande propria coroană, însă lucrurile vor sta complet diferit.

Este pentru prima dată în istoria recentă a Marii Britanii. Ce decizie a luat Camilla

Potrivit experților, este pentru prima dată în istoria recentă a Marii Britanii când o regină consoartă preferă să modifice o coroană în loc să își comande alta nouă. Potrivit istoriei, la încoronarea unui suveran britanic regina consoartă îi este alături și poartă și ea pe cap o coroană. Astfel, la încoronarea regelui Charles al III-lea, Camilla îi va fi alături și va avea o coroană pe cap. Ea nu a preferat însă să i se facă o coroană nouă.

Pentru marea zi a încoronării Camilla a decis să poarte coroana reginei Maria, bunica regretatei regine Elisabeta a II-a.

„Coroana Reginei Maria a fost scoasă din Turnul Londrei pentru a-i fi aduse modificări înainte de ziua încoronării, de pe 6 mai. Coroana va fi purtată de regina consoartă. Este pentru prima dată în istoria recentă când o coroană deja existentă va fi utilizată la încoronarea unei regine consoarte, în loc de a fi creată una nouă. Ca tribut adus Majestății Sale, Regina Elisabeta, Coroana va fi ornată cu diamantele Cullinan III, IV și V”, au transmis într-un anunț postat pe pagina de Instagram a Familiei Regale britanice.

Aceste diamante au făcut parte din colecția personală de bijuterii a reginei Elisabeta a II-a și mulți ani au fost purtate de ea ca broșe.

Vezi și – Regina consoartă Camilla, apariție fabuloasă la recepția de la Palat. A purtat tiara reginei Elisabeta și haina lui Charles

Regina Maria a purtat această coroană în 1911

Coroana reginei Maria a fost creată pe comandă atunci când regele George al V-lea a fost încoronat în anul 1911. Astfel, această coroană, va suferi câteva schimbări și va fi purtată și de Camilla la ceremonia de încoronare a regelui Charles.

„Patru din cele opt arcade detașabile vor fi înlăturate pentru a arăta altfel față de momentul în care a fost purtată de Regina Maria în anul 1911”, au mai anunțat reprezentanții Familiei Regale.

Conform presei internaționale, diamantele Cullinan III și IV, care atunci când sunt purtate împreună formează o broșă, ar avea o valoare de 50 de milioane de lire sterline.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
7 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *