Ce carne se mănâncă de Revelion, pentru a avea noroc anul care vine. Atunci când vine vorba de masa de Revelion, primul gând este că oricine poate mânca orice. Mai ales că postul Crăciunului a durat 40 e zile, până în Ajun, și sunt mulți cei care au avut interzis la anumite alimente. Însă, în realitate există câteva tradiți și obiceiuri pentru noaptea dintre ani.
Sunt mulți cei care țin cont de sfaturile specialiștilor și anume că în seara de Revelion trebuie să mănânce carne albă, pentru a avea noroc în 2023.
Carnea de pasăre, de această dată trebuie să fie neapărat cocoș, curcan sau gâsca. Nu este indicat să avem carne de pui la masa de Revelion.
Explicația pe care unii oameni o dau este aceea că găina scurmă ori mănânca din urmă, însă cocoșul este țanțoș. La fel și curcanul.
De asemenea, în noaptea de Revelion se consumă peștele ca să fim sprinteni în tot anul și să ne rezolvăm problemele mai ușor.
Peștele este bogat în Omega 3, 6 şi 9 şi are câteva minerale importante. Cea mai norocoasă combinaţie pentru noaptea de Revelion este să fim atenţi ce punem în farfurie şi să combinăm partea de hrană gătită, carne albă sau fără, cu slate crude şi prospete, după cum recomandă specialiștii.
Cu privire la desert, majoritatea bucătarilor pregătesc pentru noaptea de Revelion plăcintele cu răvaşe Este vorba de acea plăcintă care vine dintr-o lume balcanică, iar la noi, în sudul țării pune micile bilețele între foile placinții sau bani de argint, pentru a afla ce-i este menit fiecăruia.
Un lucru foarte important este ca în noaptea de Revelion să consumați multe fructe, mere și struguri, în special. Potrivit superstițiilor acestea aduc un an îmbelșugat.