Ce carne se mănâncă de Revelion. Nu te atinge sub nicio formă de acest aliment. Vei avea numai necazuri

Ce carne se mănâncă de Revelion. Sunt mulți cei care țin cont de sfaturile specialiștilor și anume că în seara de Revelion trebuie să mănânce carne
Ce carne se mănâncă de Revelion. Nu te atinge sub nicio formă de acest aliment. Vei avea numai necazuri

Ce carne se mănâncă de Revelion, pentru a avea noroc anul care vine. Atunci când vine vorba de masa de Revelion, primul gând este că oricine poate mânca orice. Mai ales că postul Crăciunului a durat 40 e zile, până în Ajun, și sunt mulți cei care au avut interzis la anumite alimente. Însă, în realitate există câteva tradiți și obiceiuri pentru noaptea dintre ani.

Ce este bine să mănânci de Revelion ca să ai noroc

Sunt mulți cei care țin cont de sfaturile specialiștilor și anume că în seara de Revelion trebuie să mănânce carne albă, pentru a avea noroc în 2023.

Carnea de pasăre, de această dată trebuie să fie neapărat cocoș, curcan sau gâsca. Nu este indicat să avem carne de pui la masa de Revelion.

Explicația pe care unii oameni o dau este aceea că găina scurmă ori mănânca din urmă, însă cocoșul este țanțoș. La fel și curcanul.

De asemenea, în noaptea de Revelion se consumă peștele ca să fim sprinteni în tot anul și să ne rezolvăm problemele mai ușor.

Peștele este bogat în Omega 3, 6 şi 9 şi are câteva minerale importante. Cea mai norocoasă combinaţie pentru noaptea de Revelion este să fim atenţi ce punem în farfurie şi să combinăm partea de hrană gătită, carne albă sau fără, cu slate crude şi prospete, după cum recomandă specialiștii.

Ce carne se mănâncă de Revelion
Ce carne se mănâncă de Revelion

Cu privire la desert, majoritatea bucătarilor pregătesc pentru noaptea de Revelion plăcintele cu răvaşe Este vorba de acea plăcintă care vine dintr-o lume balcanică, iar la noi, în sudul țării pune micile bilețele între foile placinții sau bani de argint, pentru a afla ce-i este menit fiecăruia.

Un lucru foarte important este ca în noaptea de Revelion să consumați multe fructe, mere și struguri, în special. Potrivit superstițiilor acestea aduc un an îmbelșugat.

Beneficiile cărnii de curcan

  • Carnea de curcan este o sursă bogată de proteine. 100 de grame de carne de curcan conține 29 de grame de proteină care îndeplinește aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată.
  • Previne cancerul. Seleniu este un tip de antioxidant care ajută la prevenirea cancerului.
  • Seleniul are puterea de a proteja corpul uman de contaminanți, cum ar fi argintul, mercurul, cadmiul și alte elemente dăunătoare.
  • Antioxidanții prezenți în carnea de curcan ajută la prevenirea deteriorării celulelor din cauza radicalilor liberi.
  • Consumul de carne de curcan promovează un aspect îmbunătățit al pielii și a părului.
  • Carnea de curcan promovează producția de colagen atunci când se combină cu vitamina C
  • Carnea de curcan conține mai puțină grăsime. De aceea este una dintre cele mai preferate, chiar dacă aceast carne costă mai mult decât cea de pui sau porc.
  • O porție de carne de curcan, fără piele, conține doar 1 gram de grăsime.
  • Conținutul redus de grăsimi și conținutul ridicat de proteine din carnea de curcan contribuie la creșterea masei musculare și la creșterea performanței generale.
  • Carnea de curcan conține calciu, magneziu, proteine și vitamina D
  • Pieptul de curcan conține o cantitate considerabilă de fier. Fierul este esențial pentru producerea sângelui și pentru producerea de energie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.3 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *