Ce conțin antiperspirantele, de fapt. Substanța periculoasă de care trebuie să te ferești, acest detaliu de pe etichetă arată clar

Ingredientul activ din compoziție este toxic

Scris de: Daoud Andra

31 Mar. 2023

Ce conțin antiperspirantele, de fapt. Substanța periculoasă de care trebuie să te ferești, acest detaliu de pe etichetă arată clar

Transpirația este un proces fiziologic firesc, prin care oganismul elimină toxinele, cu ajutorul glandelor sudoripare. Atunci când transpirația este în exces, devine o problemă supărătoare și mulți oameni încearcă să o combată, cu ajutorul unor produse specifice. Ce conțin antiperspirantele de pe piață, care este diferența dintre ele și deodorante și care este alternativa naturală.

Ingredientul de care trebuie să te ferești: ce conțin antiperspirantele

Transpirația în exces reprezintă o problemă pentru cei care se confruntă cu ea. De cele mai multe ori, aceasta are cauze interne, însă mulți oameni tratează problema doar la exterior. O activitate intensă a glandelor sudoripare poate fi rezultatul unui dezechilibru hormonal, de exemplu. Cea mai la îndemână metodă de a combate problema este aplicarea unui antiperspirant eficient.

Citește și: Cum se curăță corect mașina de spălat. Ingredientul care se pune în compartimentul pentru detergent, trucul uimitor

Spre deosebire de deodorante, care doar maschează mirosul transpirației, antiperspirantele sunt produse cosmetice care inhibă activitatea glandelor sudoripare. Atunci când cumperi un astfel de produs, trebuie să citești cu atenție eticheta, pentru că majoritatea conțin aluminiu. Acesta este, de fapt, ingredientul activ datorită căruia nu mai transpirăm. Există însă situații în care acesta ne face mai mult rău decât bine, iar un medic dermatolog explică cum ar trebui să alegem corect antiperspirantul.

„Pentru o piele sensibilă e nevoie să utilizăm un antiperspirant special dedicat. Aici avem o gamă variată în farmacii, din categoria dermato-cosmeticelor speciale pentru această piele sensibilă. Problema apare atunci când avem și pielea sensibilă și transpirăm și în exces. Există dermato-cosmetice care pot controla transpirația excesivă, în siguranță.”, a spus Amalia Anghel, medic dermatolog, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Citește și: Tratament anti-cearcăne. Cele 7 ingrediente din bucătărie care te scapă de cearcăne. Soluția simplă și eficientă

Cea mai sigură alegere pentru piele

Nu doar aluminiul din compoziție poate duce la probleme ale pielii, ci există și alte ingrediente cu potențial iritant. Alcoolul, parfumul, parabenii ar trebui, de asemenea, evitate dacă ai pielea sensibilă.

Există însă o variantă naturală și sigură pentru a combate transpirația în exces, fără a aplica ingrediente iritante sau toxice. Este vorba despre piatra de alaun, un ingredient activ natural, blând cu pielea și foarte eficient. Acesta se găsește în mai multe tipuri de antiperspirante, iar medicul dermatolog confirmă faptul că este o variantă sigură pentru piele.

„Pot ajuta (n.r. produsele pe bază de piatră de alaun) și riscul de reacții adverse este redus, nu spun absent, dar pot ajuta într-adevăr pentru transpirația excesivă. Ne vom adapta nevoilor noastre, tipului de piele și vom urmări reacțiile care apar pentru că cel mai frecvent ele sunt simple, limitate la nivelul pielii.”, a mai explicat specialista.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Fiica lui Țiriac, APARIȚIE RARĂ în COSTUM DE BAIE! Avem imaginile: „M-am îndrăgostit”
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *