Ce conține carnea tocată vrac din supermarketuri, de fapt. Cu siguranță nu vei mai cumpăra

Obișnuiești să cumperi carne tocată la caserolă? Iată ce conține, de fapt.
Ce conține carnea tocată vrac din supermarketuri, de fapt. Cu siguranță nu vei mai cumpăra

Carnea tocată este unul dintre cele mai versatile tipuri de carne disponibile pe piața alimentară. Ea este adesea utilizată într-o varietate de preparate culinare tradiționale, cum ar fi sărmăluțele, chiftelele, ardei umpluți și nu numai. Carnea tocată poate fi realizată dintr-o gamă largă de carne, inclusiv vită, porc, pui sau curcan. Poate fi achiziționată deja tocată sau poate fi tocată în locul unde este vândută. Însă ce este îngrijorător este ceea ce conține carnea tocată vrac din supermarketuri. După ce vei afla, este posibil să nu îți dorești să o mai cumperi.

Ce conține carnea tocată vrac din supermarketuri, de fapt

Bucătarii cu experiență recomandă celor care își doresc să folosească acest tip de carne, să cumpere carnea brută și să o toace acasă, dacă este posibil sau direct în măcelării. Astfel, vor evita să consume și alți aditivi alimentari sau ingrediente nocive pe lângă carne.

Atunci când vorbim despre compoziția cărnii tocate comercializată în magazine, primul aspect de care trebuie să ținem cont este compoziția ei. Printre ingredientele care se regăsesc în carena tocată la caserolă se numără: șorici, zgârciuri, tendoane, organe sau bucăți de carne grasă.

De asemenea, nu trebuie să uităm nici de diverșii aditivi alimentari, care sunt adăugați frecvent pentru îmbunătățirea gustului, mirosului, aspectului preparatelor, dar și pentru prlungirea termenului de valabilitate.

Așadar, atenție mare la ce cumperi, întrucât carnea tocată care se vinde la caserolă numai carne tocată macră și proaspătă nu este.

Citește și: „Ce condimente se pun la carnea de miel. Secretul pentru a ieși savuroasă și gustoasă

Câtă carne tocată ar trbui să mâncăm pe săptămână

Nutriționiștii atrag atenția asupra faptului că acest tip de carne trebuie consumat cu moderație. Carnea tocată este de obicei un amestec de carne roșie (porc, vită) în diferite proporții.

„Pentru persoanele active sănătoase, care nu suferă de diferite afecțiuni, carnea roșie slabă poate fi consumată de 2 ori pe săptămână (o porție = dimensiune pachetului de cărți de joc), în caz contrar, aportul acesteia fiind destul de limitat”, spune Flavia Manole, nutrițționist-dietetician.

Citește și: „Carnea pe care să nu o pui niciodată pe grătar. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români

Cu ce putem înlocui carnea tocată tradițională

Deși este o sursă bogată de nutrienți esențiali (vitamine, minerale, proteine), poate reprezenta o sursă importantă de colesterol și grăsime. Însă nu trebuie să te îngrijorezi, dacă ești la dietă sau suferi de o afecțiune care nu îți permite să mănănci carne roșie. Există și alte alternative.

„Există variante mai sănătoase, cum ar fi de exemplu carnea de curcan sau pasăre. Aceasta poate fi tocată și preparată într-un mod sănătos, fără a te priva de plăcerea savurării unui anumit aliment preferat.”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
7.7 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *