Sărbătoarea Crăciunului este marcată de obiceiuri și tradiții de care se ține cont cu sfințenie. Oamenii cinstesc Nașterea Domnului în diferite feluri, în funcție de zona țării. Ce este bine să faci în prima zi de Crăciun 2023 și ce bucate ar trebui să se regăsească pe masa de sărbătoare. Alimentele pe care să le consumi pentru a avea noroc și sănătate.
Crăciunul este un prilej excelent pentru a petrece timp cu familia și cu cei dragi. În prima și a doua zi ale acestei sărbători, familia se strânge în jurul mesei, pentru a savura preparate tradiționale, gătite în Ajun. După 40 de zile de post, credincioșii pot mânca din nou carne și produse de origine animală.
Citește și: Cele 3 plante pe care să le dăruiești de Crăciun. Aduc noroc și bunăstare
De pe masa de Crăciun nu lipsește carnea de porc, gătită sub diverse forme. Preparatele tradiționale precum sarmalele, friptura, toba, cârnații sau piftia sunt emblematice pentru masa de Crăciun. Unele gospodine fac friptură de curcan pentru masa în familie, în loc de friptură de porc. Pe lângă preparatele din carne de porc, pe masa de sărbătoare se mai regăsește și salata de boeuf.
În ceea ce privește deserturile, pe lângă prăjiturile pe care le fac sau le cumpără gospodinele, se mai servesc și cozonacii tradiționali. Cu nucă, rahat, stafide sau mac, cozonacii sunt nelipsiți de pe mesele de Crăciun ale românilor.
Citește și: Cum să decorezi masa de Crăciun ca să arate spectaculos. 5 idei pentru un decor elegant
De ziua de 25 decembrie se leagă și numeroase tradiții și obiceiuri. În popor, oamenii țin cont și acum de anumite datini. Se spune că dacă le respecți, vei avea noroc în anul care vine. Iată câteva dintre cele mai cunoscute superstiții pentru prima zi de Crăciun!
Citește și: Locul din casă în care este bine să pui Crăciunița de Anul Nou. Așa vei atrage norocul și bunăstarea