Ce este ego-ul și cum ne influențează. Cerasela Rogen, coach transformational: „E ca un cămătar la care te împrumuți” VIDEO EXCLUSIV

Ce este ego-ul și cum ne influențează. Cerasela Rogen, coach transformational: E ca un cămătar la care te împrumuți VIDEO EXCLUSIV

În ediția cu numărul 27 a emisiunii Ego Life, moderată de Dana Săvuică, celebrul coach transformațional Cersela Rogen explică ce este ego-ul și cum ne influențează acesta. De ce este important să știm să gestionăm anumite trăiri și ce ar trebui să facem pentru a-l domoli, în materialul următor.

Ce este ego-ul și cum ne influențează

Cerasela Rogen este unul dintre cei mai apreciați coach de dezvoltare personală din România, la care au apelat, de-a lungul timpului, numeroase vedete de la noi. Vindecătorul de inimi, așa cum mai este cunoscută Cerasela Rogen, a lansat recent și o carte „Metoda de vindecare rapidă CER”, în care cititorul poate aplica această tehnică unică de vindecare prin exerciții specifice alcătuite pentru fiecare zi în parte.

Ea a vorbit, în cadrul ediției cu numărul 27 a emisiunii Ego Life by Dana Săvuică, despre ego și implicările sale în viața fiecăruia dintre noi. Căci da, fiecare om are un ego, care se manifestă diferit în funcție de experiențele trăite.

„Nu e bun, nu e rău (ego-ul), e ca un cămătar la care te împrumuți; pui o mască și spune – „eu sunt tu”. E un alter ego – un alt ego al tău, dar are multă durere. Sufletul știe că trebuie să treci prin anumite lucruri, ego-ul nu. El trebuie sa fie primul, dă cu tine de pereți sa reacționezi, să te razbuni, să plângi.”, a declarat Cerasela Rogen în cadrul emisiunii Ego Life.

Cerasela Rogen și Oana Roman, invitatele Danei Săvuică în ediția cu numărul 27 a emisiunii Ego Life
Cerasela Rogen și Oana Roman, invitatele Danei Săvuică în ediția cu numărul 27 a emisiunii Ego Life

Cum reușești în viață: „Să crezi în tine!”

Cunoscutul psiholog este de părere că cel mai important lucru este să crezi în tine, în unnicitatea ta și în drumul pe care îl ai de parcurs chiar și atunci când nimeni altcineva nu mai este dispus să creadă.

„Eu îți spun că sunt 2 cuvinte care ne rănesc foarte tare și ne fac să acționăm: că suntem unici, faptul că ne comparăm și intrăm în competiție în capul nostru. Când am făcut cursul de coaching, cine va lucra cu tine, nu te cunoaște nimeni, eu nu intram în competiție cu nimeni, am colaborat, îi prezentam pe cei care făceau același lucru ca și mine, vorbeau despre ei. Cu cât îi împingeam pe alții mai sus, m-a atras și pe mine.

Am reușit, ajutându-i pe alții, am reușit eu să devin în nișa mea un nume și cineva, ajutând si lăudând pe alții, fără să intru în competiție. Lucrul acesta se și vede. Am avut o emisiune, prezentam alți coachi. Am coachi cărora le predau metoda mea unică și ei fac același lucru în București, sunt ok cu asta. Când ești unic și crezi în tine, când nimeni nu crede, asemenea Beatles, Disney, Magic Johnson, care au crezut în ei când alții ziceau contrariul. Să crezi în tine.”, ne sfătuiește Cerasela Rogen.

Ediția a 27-a a emisiunii Ego Life poate fi urmărită luni, de la ora 21:00 pe www.ego.ro.

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.