Ce este un BB cream sau un CC cream. Care este, de fapt, diferența între ele

Ce este un BB cream sau un CC cream. În primul rând, trebuie să știți că BB este un acronim pentru Blemish Balm, Beauty Balm sau Blemish Base
Ce este un BB cream sau un CC cream. Care este, de fapt, diferența între ele

Ce este un BB cream sau un CC cream și cât de important este pentru tenul vostru. Ei bine, în ultimii ani, tot mai multe femei au renunțat la fondul de ten, în favoarea unui BB cream sau CC cream. De ce? Pentru că acestea oferă un aspect natural al feței și nu dă senzația de ten încărcat. Pentru a afla mai multe despre aceste produse, iată ce este un BB cream sau un CC cream.

Ce este un BB cream sau un CC cream

În primul rând, trebuie să știți că BB este un acronim pentru Blemish Balm, Beauty Balm sau Blemish Base. Acestea sunt produse multifuncționalei hbride intre make-up și îngrijire. Mai pe scurt, sunt fonduri de ten ce contin ingrediente de îngrijire și regenerare a tenului. Există multe persoane care preferă acest gen de cremă, mai ales când este foarte cald afară. Un BB cream sau CC cream, poate fi varianta corectă pentrru a vă simți fața ușoară și fină.

Cum vă pregătiți fața pentru machiaj

Pregatirea feței începe prin aplicarea unei creme hidratante. Puteți folosi o cremă pentru protecția solară sau a unui produs ce are rolul de a ajuta la calmarea tenului iritat.

BB Cream-urile combină functionalitățile unui numar mare de produse de îngrijire și make-up într-unul singur. Aplicarea machiajului devine mai simplă.

 

Primele BB Cream-uri au fost fabricate în Coreea de către companiile dermato-cosmetice și erau comercializate doar în farmacii. În general, erau recomandate persoanelor care au suferit o intervenție la nivelul feței și nu aveau voie să folosească fondu de ten.

Un BB Cream are 5 tipuri de funcții:

  • Îngrijește pielea- calmează, hidratează și hranește tenul conținând totodată ingrediente ce ajută la regenerarea țesuturilor. Pe lângă aceste functii de baza, diferite modele de BB Cream-uri au și functii antirid, de depigmentare a petelor/ albire. De asemenea, are rolul de ameliorare a simptomelor acneei si de control a secretiilor excesive de sebum.
  • Oferă protecție solară- aceste BB Cream-urilor au functie de protecție împotriva radiațiilor solare de tip UVA sau UVA si UVB. Factorii de protecție sunt mari, ajungând până la SPF 50.
  • primer pentru machiaj- aplicarea unor produse de tip BB Cream este indicată si pentru omogenizarea tenului.
  • corectie si acoperire- desi corectia/ acoperirea imperfecțiunilor și a roșeței este o caracteristică specifică CC Cream-urilor, majoritatea BB Cream-urilor coreene au putere mare de acoperire.
  • fond de ten- Majoritatea BB Cream-urilor de calitate conțin și pigmenti, așa că puteți evita să mai folosiți fondul de ten. Gradul de acoperire variază de la un produs la altul. O parte din BB Cream-uri au formule ce permit schimbarea/ autoadaptarea culorii

Ce este un CC Cream?

„CC-cream-urile sunt cel mai nou „trend” în materie de BB Cream-uri. Deși poate suna ciudat, CC-Cream-urile sunt pentru majoritatea companiilor de make-up europene și americane, mai mult o găselniță de marketing decât un produs aparte.

CC este un acronim de la Correct and Conceal, Color Control sau Color Correction iar termenul de CC Cream indică la origine un produs de îngrijire a tenului cu funcție de corecție a culorii tenului”, explică specialistul în domeniu.

Ideea de baza în corectia culorii tenului prin machiaj este aplicarea unui produs colorat într-o nuanță specifică cu scopul de a neutraliza culoarea anormala a tenului. Se face asta prin combinarea cromatică.

  • Galben-ul este potrivit pentru zone vineții sau cearcanele mov, cum ar fi cele de sub ochi;
  • Portocaliul este recomandat pentru cearcănele maronii și pentru pielea mai bronzată.
  • Verdele neutralizează roșeata și coșurile roșii;
  • Lila-ul neutralizeaza cearcanele gălbui, si conferă vitalitate tenului tern;
  • Roz-ul oferă luminozitate tenului și deschide cearcănele închise, maronii;

 

 

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.