Cum se aplică corect crema de față și când. Ponturi de aur pentru îngrijirea tenului

Află cele mai utile sfaturi pentru îngrijirea corectă a tenului.
Cum se aplică corect crema de față și când. Ponturi de aur pentru îngrijirea tenului

Cum se aplică corect crema de față și când. Tenul este zilnic cel mai expus la factorii externi precum razele solare puternice sau poluarea, care cauzează foarte multe probleme. Chiar și sistemul imunitar al corpului nostru poate influența cât de bine absoarbe pielea umezeala. De asemenea, afectează cât de multă apă pierde pielea  într-un anumit moment al zilei.

Cum se aplică corect crema de față și când

De aceea, este necesar să aplicăm cremă de față și uleiuri de îngrijire pentru a menține pielea proaspătă, sănătoasă și hidratată. Hidratarea ajută pielea să prospere, așadar este de o importanță vitală pentru a reface pierderile de apă. Iată câteva ponturi de aur pentru îngrijirea tenului corectă.

1. Curăță

Primul pas este să începi rutina îngrijirii tenului cu fața și mâinile curate. Clătește-ți fața cu apă călduță și un produs de curățare potrivit tipului tău de piele. Cremele hidratante împiedică pielea să piardă apă pe parcursul zilei, de aceea, crema va fi  mai eficientă după ce te-ai spălat pe față.

Crema se aplică dimineața și seara, pentru o îngrijire în profunzime. Dimineața este important să aplici crema pe tenul perfect curat, curățat de transpirație sau urme de machiaj. Acest lucru va permite cremei să pătrundă în porii tăi și să-și facă treaba cât mai bine.

2. Folosește cantități mici

Cel mai bun mod de a aplica o cremă de față este în cantități mici. Utilizarea cremei în cantități mari nu garantează mai multe beneficii ale produsului. Când aplici crema în cantități mai mici, va intra mai repede în piele. Dacă folosești mai mult produs, va fi absorbit mai greu și fața ar putea arăta lipicioasă.

Ține cont și de un alt truc, dacă vrei ca produsul să intre mai repede în piele. Încearcă să aplici crema de față pe pielea umedă. Dacă aștepți să ai fața complet uscată, crema va intra mai greu în piele. Cremele pot să blocheze umezeala mai bine atunci când se aplică pe pielea umedă.

3. Aplică prima dată crema de ochi

Aplicați mai întâi crema de ochi. Pune o cantitate mică pe degetul inelar și tamponează ușor crema sub ochi. Evită să tragi de pielea de sub ochi. Acordă o atenție sporită pielii delicate de sub ochi.

Degetul inelar este cel mai slab deget, ceea ce îl face ideal pentru a aplica crema de ochi. Această piele poate fi foarte ușor deteriorată. De aceea, tamponează cu grijă crema hidratantă până când pielea o absoarbe. Începe din colțul exterior și apoi mergi spre interior. Nu pune cremă de ochi pe pleoapele superioare și nu aplica prea multe seruri cu ulei noaptea, deoarece pielea va fi umflată când te vei trezi dimineața.

4. Întinde crema pe față și pe gât

După ce ai aplicat crema de ochi, te poți ocupa de față și de gât. Crema de față se aplică în puncte mici. Concentrează-te pe zonele cu probleme, cum ar fi obrajii și fruntea. Dacă ai ten mixt, acordă atenție mai mare zonelor uscate si aplică mai puțină cremă pe zonele grase. Masează ușor crema în piele folosind mișcări în sus, circulare. Nu trage niciodată pielea în jos.  De asemenea, nu uita de pielea de pe gât, care trebuie să fie la fel de bine hidratată.

Citește și cum alegi crema de față. Atenție la vârstă și la tipul de ten!

9 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.