Ce etnie are Petre Roman, de fapt. Nimeni nu a știut originile familiei lui până acum

Ce etnie are Petre Roman, de fapt. Nimeni nu a știut originile familiei lui până acum

Petre Roman a fost prim-ministru al României între 1989 și 1991, în perioada de tranziție postcomunistă. Este celebru și datorită căsniciei cu Mioara Roman, care a murit la 83 de ani, în noaptea de joi spre vineri. Totuși, puțini știu ce etnie ar avea tatăl Oanei Roman, de fapt.

Din ce familie provine Petre Roman, de fapt

În vârstă de 77 de ani, Petre Roman trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu Silvia Chifiriuc, mult mai tânără decât el. Cu toate că viața politicianului a fost pusă, în permanență, în lumina reflectoarelor, nu mulți știu că acesta ar avea origini evreiești pe linie paternă.

Tatăl său a fost Walter Roman (născut Ernest Neulander), militant și politician comunist român, de etnie evreiască, veteran al brigăzilor internaționale comuniste din Războiul Civil din Spania. Totodată, Walter a ocupat funcții foarte importante în România comunistă: a fost numit șef al Direcției de Educație, Cultură și Propagandă a Armatei în anul 1946, iar între 1947 și 1951 a ocupat postul de șef al Direcției Superioare Politice a Armatei.

Citește și Cum s-au cunoscut Petre și Mioara Roman, de fapt. Povestea ei l-a fascinat pe fostul premier al României

Ce a dezvăluit Mioara Roman în anul 2009

Despre originile lui Petre Roman a vorbit fosta lui soție, Mioara, în anul 2009. Potrivit acesteia, fostul premier nu și-ar fi cunoscut adevărata etnie, neavând dovezi clare că tatăl său ar fi fost evreu: „Pe la începutul anilor ‘90, Petre a dat un interviu la CNN în care, întrebat fiind despre prezumtiva sa origine evreiască, a răspuns cu o franchete desăvârșită că nu are habar.

Ca și alte persoane, auzise si el ca tatăl sau, Walter Neulander, ar fi avut origini pe undeva prin Boemia, cu ceva sânge evreiesc în vene, dar niciodată nu a avut dovezi clare în acest sens. Doar vorbe, șoptite pe la colturi. În plus, Petre a arătat că a fi evreu presupune o asumare clară a originii, religiei si chiar a unei stări de spirit, ceea ce nu era cazul său.

Petre era ortodox, avea o mamă catolică spanioloaică si niciun mozaic in tot neamul. De fapt, Petre nu știe nici până în ziua de azi dacă el chiar are sânge de evreu sau nu”.

Vezi și Imagini pe care nu te mai saturi să le privești. Cum arăta Mioara Roman în tinerețe, era de o mare frumusețe

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Războiul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf ia amploare
7.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *