Ce facultate a făcut Andreea Esca. Ce studii are de fapt prezentatoarea TV

Detalii mai puțin știute despre vedeta Pro TV
Ce facultate a făcut Andreea Esca. Ce studii are de fapt prezentatoarea TV

Ce facultate a făcut Andreea Esca. Vedeta are 50 de ani și prezintă știrile la Pro TV de peste 20 de ani. Este una dintre cele mai iubite prezentatoare TV, iar de-alungul anilor a avut o viață personală discretă, lipsită de scandaluri mediatice. Este căsătorită cu Alexandre Eram și au împreună 2 copii. Puțini sunt însă cei care știu ce studii are prezentatoarea TV.

Ce facultate a făcut Andreea Esca, una dintre cele mai iubite apariții de pe micul ecran

Andreea Esca se află la pupitrul aceluiași jurnal de știri de aproape 21 de ani și spune că este fericită și mulțumită cu ceea ce face. Andreea Este căsătorită cu Alexandre Eram și au împreună doi copii, pe Alexia și pe Aris, aceștia fiind foarte apropiați de părinții lor. Ce studii are de fapt prezentatoarea TV. Ce facultate a făcut Andreea Esca.

Andreea Esca
Andreea Esca

În urmă cu ceva timp, Andreea Esca a povestit, că nu a intrat din prima la facultate. Ba mai mult, atunci când tatăl său a trimis-o să se înscrie la o universitate particulară, ea a ales altă facultate.

Ce facultate a făcut Andreea Esca

Andreea Esca a urmat școala sportivă „Emil Racoviță” din București până în clasa a VIII-a. A terminat Liceul ”Gheorghe Lazăr”, tot din Capitală, apoi a absolvit studii universitare şi postuniversitare la Școala Superioară de Jurnalism. Ulterior a urmat programe de pregătire profesională la: Centrul pentru Jurnalism Independent (Praga), CNN Atlanta (SUA) şi în Atena, Grecia (1994).

Andreea Esca a acumulat experiență și în cadrul CNN, având un stagiu. După ce a terminat stagiul în SUA, a revenit în România unde a acceptat oferta Pro TV de editor-prezentator de știri.

„Am dat după aceea în 90 la Finanțe-Bănci”

Am dat la ASE. Economie politică știam bine. Problema este că, după ce am învățat discursurile lui Ceaușescu și ce te mai puneau să înveți, Ceaușescu a murit. Am dat după aceea în 90 la Finanțe-Bănci, și nu am luat, așa că am plecat în vacanță, că era vară.

Tata a înnebunit de nervi, cum să plec dacă nu am intrat la facultate?! Așa că m-a chemat acasă și mi-a zis: vezi că s-a înființat prima facultate particulară în România, se cheamă Athenaeum, tu ai să te duci acolo și ai să dai la drept.

Când am ajuns acolo, alături era Facultatea de Jurnalism. Și nu știu să spun de ce, la asta m-am înscris. Și nu știu să spun nici de ce am ales secția de televiziune…”, a afirmat Andreea Esca într-un interviu pentru revistatango.ro.

Cum a ajuns să fie prezentatoare la Soti

Când eram în anul întâi, un coleg din liceu mi-a zis că se face o televiziune particulară și se caută reporteri. Așa am ajuns la Soti. Vartan Arachelian făcea interviurile cu jurnaliștii. Îmi era frică, mi se părea sever și foarte serios.

Mi-a zis să merg să dau o probă în camera de alături. Acolo mi-au dat un ziar, m-au pus la o masă și mi-au zis: citește. Am citit ca la serbare. Când am ieșit, era Marilena Rotaru pe hol, ea era producătoarea din seara aceea.

M-a întrebat: tu ai fost acum înăuntru și ai dat probă? Poți să rămâi diseară să ne prezinți și nouă știrile? Și așa am început. Eu eram venită de acasă, cu un pulover de la mama, pe gât, cu părul lung, nu mă coafam, nu mă fardam. Așa am intrat și am prezentat știrile prima dată în viață”, a spus ea.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat ce face Vlad ca să evite certurile!
8.6 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.