Ce fotografii să nu ții în casă. Aduc ghinion, nu e bine sub nicio formă să le ai în locuința ta

Superstiții legate de fotografii
Ce fotografii să nu ții în casă. Aduc ghinion, nu e bine sub nicio formă să le ai în locuința ta

Tuturor oamenilor le place să facă fotografii pentru a avea amintiri alături de persoanele dragi și din locurile în care au fost de-a lungul timpului. Din acest motiv, multe fotografii ajung printate și puse în rame la loc de cinste în casele noastre. Există însă o superstiție despre acest lucru și anume despre ce fotografii să nu ții în casă niciodată. Află de mai jos ce înseamnă și care este explicația.

Care sunt fotografiile care atrag ghinionul și nu e bine să le ții în casă

Există un obicei straniu, mai rar întâlnit, acela de a fotografia persoane decedate. Ulterior pozele erau puse în rame și agățate în cui pe perete. Cu timpul, oamenii au considerat că acest tip de imagini atrag ghinionul, iar ceva rău s-ar putea abate asupra familiei. Din acest motiv au înlăturat aceste imagini cu amintirile persoanelor decedate și le-au păstrat în sertare sau dulapuri.

De asemenea, se mai spune că fotografiile pătate sunt alt motiv de îngrijorare și nu trebuie păstrate. Se spune că o pată ajunsă pe chipul unei persoane dintr-o fotografie poate reprezenta boala care se va abate asupra sa. Acele fotografii trebuie aruncate sau păstrate ascunse.

O altă superstiție este despre fotografiile în care apar persoane încruntate sau îndurerate. Se spune despre ele că atrag energia negativă în casă.

”Nu păstrăm fotografiile persoanelor decedate la vedere. Le ținem undeva într-un album.

Se mai spune că nu e bine, la nuntă, să apară o terță persoană care nu face parte din familie. Dacă vrei să faci poze cu mirele și cu mireasa, faci separat, dar nu când este toată familia. Se spune că aduci ghinion în armonia tuturor într-o zi fericită.

O altă superstiție spune că nu este bine să te afișezi singur, mai ales dacă ești căsătorit, deoarece în timp duce la ruptură. Să nu-ți arăți albumul de familie altor persoane. Să nu le lași să se uite la ele și mai ales să fie nesupravegheate”, spune numerologul Mihai Voropchievici.

Citește și – Când nu e bine să dai bani, de fapt. Pierderi uriașe, conform unei vechi superstiții

Ce înseamnă atunci când o fotografie cade de pe perete

Se spune că pozele care cad de pe pereți aduc ghinion, conform superstițiilor. Întâmplări grave ar putea avea loc asupra persoanelor care sunt în poze: s-ar putea îmbolnăvi, ar putea avea un accident grav sau chiar ar putea muri.

În cazul în care o fotografie cu un cuplu cade de pe perete este semn clar că despărțirea se va produce în curând. La fel ar fi, conform superstițiilor, și în cazul fotografiilor cu prieteni.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Tonciu își dorește cu ardoare să revină în televiziune
6.6 164 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *