Ce i-a răspuns Adriana Iliescu fiicei sale, când a întrebat-o cine e tatăl ei: “Avea lacrimi în ochi”

Cum a aflat adolescenta adevărul

Scris de: Daoud Andra

07 Nov. 2023

Ce i-a răspuns Adriana Iliescu fiicei sale, când a întrebat-o cine e tatăl ei: “Avea lacrimi în ochi”

Adriana Iliescu a intrat în Cartea Recordurilor, în momentul în care a adus-o pe lume pe fiica ei, fiind numită ”cea mai bătrână mamă din lume”. Fosta profesoară universitară avea 66 de ani când s-a născut Eliza și a reușit să devină mamă în urma unor tratamente îndelungate. Ce i-a spus femeia fiicei sale, atunci când ea a întrebat despre tatăl său.

Cine este tatăl Elizei Iliescu

Adriana Iliescu și-a dorit enorm să devină mamă și a urmat tratamente hormonale timp de mai mulți ani, până când a reușit să aibă un copil. Femeia a apelat la inseminare in vitro și, la începutul anului 2005, a adus-o pe lume pe fiica ei, Eliza. Pentru a putea avea copii, fosta profesoară universitară a apelat la donatori anonimi pentru materialul genetic.

Legea prevede că, în astfel de cazuri, identitatea donatorilor rămâne necunoscută, astfel că nici Adriana Iliescu, nici fiica ei nu știu de la cine provine materialul genetic. Fosta profesoară de limba română a urmat tratamente hormonale timp de aproximativ 10 ani înainte de inseminarea artificială.

Citește și: Cum arată acum Adriana Iliescu. Unde a fost surprinsă cea mai bătrână mamă din România

În anul 2004 a făcut procedura, iar medicii i-au implantat trei embrioni. Unul dintre ei nu a fost viabil și s-a pierdut în primele săptămâni. Adriana Iliescu a fost însărcinată cu fetițe gemene, însă la 33 de săptămâni de sarcină, una dintre ele a murit. Medicii au fost nevoiți să îi facă cezariană, pentru a salva celălalt bebeluș. Eliza Maria s-a născut prematur, pe 16 ianuarie 2005, și a mai rămas în spital câteva săptămâni.

Imagine rara cu Adriana Iliescu. Cum arata in tinerete. Eliza a mostenit frumusetea de la mama sa
Eliza Iliescu, în copilărie, alături de mama sa

Ce știe tânăra despre tatăl ei

Pe măsură ce a crescut, Eliza a început să îi pună mamei sale întrebări cu privire la celălalt părinte al ei. În copilărie, Adriana Iliescu obișnuia să îi spună Elizei că tatăl ei este la muncă în străinătate, împreună cu alte rude. Ulterior, fata a aflat adevărul cu privire la originea sa, atunci când a fost capabilă să înțeleagă lucrurile.

Citește și: Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. La asta nu se aștepta nimeni, Adriana Iliescu a ținut totul secret

”Elizei i s-a explicat procedeul pas cu pas, i s-a povestit cum a evoluat în burtică, ce riscuri au existat, cum s-a născut. I s-a spus și că au existat riscuri mari. A înțeles, asta până la partea în care i s-a explicat că nu își va cunoaște niciodată tatăl pentru că nimeni nu știe cine este acel bărbat. Partea aceea a fost dureroasă, Eliza a avut lacrimi în ochi și a pus un milion de întrebări, nu a fost ușor să înțeleagă.

Și pentru Adriana a fost un moment dificil, cum să îi explici copilului tău că ai apelat la o bancă de donatori, că nu știi cine este bărbatul respectiv. Elizei a fost nevoită să accepte în cele din urmă. Are noroc cu faptul că nașul ei, profesorul Marinescu, îi este foarte aproape, iar pe el îl vede că pe o figură paternă”, a povestit o sursă apropiată familiei, potrivit România TV.

În prezent, Eliza are aproape 19 ani și este studentă la două facultăți. Tânăra se descurcă de minune la școală, a luat BAC-ul cu o notă mare și este studentă în anul al doilea.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *