Ce i s-a întâmplat Amaliei Enache, înainte să ajungă pe masa de operații: „Nu mai puteam să îmi pun viața în pericol, când am de crescut un copil”. Cum se simte acum VIDEO EXCLUSIV

Cum i s-a schimbat viața vedetei Pro TV după operație
Ce i s-a întâmplat Amaliei Enache, înainte să ajungă pe masa de operații: Nu mai puteam să îmi pun viața în pericol, când am de crescut un copil”. Cum se simte acum VIDEO EXCLUSIV

Fanii și-au făcut griji după ce Amalia Enache a anunțat că a fost operată de urgență după ce s-a confruntat cu dureri imense. Vedeta ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro, unde a vorbit despre ce s-a întâmplat. Știrista Pro TV s-a speriat foarte tare, însă totul s-a terminat cu bine, căci și-a revenit foarte repede după intervenție.

Amalia Enache a fost operată de urgență: “Mă simt extraordinar”

Amalia Enache ne-a mărturisit că se simte foarte bine după ce a fost operată de urgență. Vedeta, care a trecut printr-o colecistectomie, unde i-a fost îndepărtată vezicula biliară, și-a revenit și și-a recuperat vitalitatea:

“Mă simt extraordinar imediat după operație, mult mai bine decât înainte de operație. Mi-am recuperat o vitalitate pe care o pierdusem fără să știu de ce. Până la criză, nu am știut că am această problemă atât de gravă. Se pare că o piesă din organismul meu, ca la o mașină, chiar nu mai funcționa. Imediat ce s-a îndepărtat problema, eu sunt, din nou, eu.”

“Evit lucrurile grase”

Mai mult, întrebată dacă ține un regim acum, după operație, Amalia Enache ne-a mărturisit că evită mâncarea grasă și prăjelile, însă nu recurgea la aceste alimente nici înainte. Vedeta își păstrează un stil de viață cât mai sănătos:

Citește și: Amalia Enache a avut un șoc în momentul în care a citit scrisoarea fiicei sale pentru Moș Crăciun. „Mi-a bătut inima foarte tare” VIDEO EXCLUSIV

“Nu este un regim drastic. Înțeleg că acest colecist este un săpun al organismului prin care trec, în primul rând, lipidele. Prin urmare, de bunăvoie și nesilită de nimeni, evit lucrurile grase. Oricum făceam asta înainte. Nu mănânc prăjit, nu mâncam nici înainte. Mi se pare un pretext foarte bun să mănânci sănătos, de fapt. Am o justificare în plus. Nu am absolut nicio problemă să fiu nevoită să trăiesc puțin mai sănătos, mi se pare că este un pretext foarte bun ca să am grijă de mine.”

Cum se simte Amalia Enache după ce a fost operată
Amalia Enache a suferit o intervenție chirurgicală luna trecută

Prin ce a trecut înainte de operație

Amalia Enache s-a confruntat cu momente dificile. La prima criză, aceasta se afla alături de fiica ei, Alma, acasă. Vedeta s-a speriat foarte tare în momentul în care au apucat-o durerile. La a doua criză, ea și-a dat seama că nu mai poate amâna intervenția chirurgicală, chemând ambulanța când se afla la serviciu:

“La prima criză a fost mai dramatic pentru că eram doar cu fetița mea acasă. Era seară, ne pregăteam de culcare, avuseserăm o duminică superbă. Durerile sunt atât de crunte, bruște și atroce încât eu am fost convinsă că fac infarct. Este o durere în capul pieptului și nu mai puteam să respir, să vorbesc. Dar pentru că am fost convinsă că fac infarct, am ajuns în câteva minute la Urgențe. Eu doream să îmi salvez viața.

Citește și: Amalia Enache, amintiri din perioada școlii: „Eu am fost tocilară. Am cerut să mă duc la 6 ani, nu la 7 ani cum se mergea atunci” VIDEO EXCLUSIV

Copilului i-am explicat așa cum îi explici unui copil de 6 ani și jumătate. Și ea știe, am avut enterocolite și am ajuns la spital sau dacă are o problemă la măsele mergem la doctor. Ea știe că, la noi, în familie, dacă avem o problemă medicală, mergem să găsim o soluție, o rezolvare. Asta nu este o dramă din care ne speriem, ci mergem la spital ca să rezolvăm cât mai repede această problemă. A înțeles exact așa.

La a doua mea criză, când am chemat ambulanța la serviciu, Alma nu era acasă, era într-o tabără la munte. Criza respectivă a fost decisivă și a fost clar că nu mai am timp de amânare pentru că riscam complicații mai grave, pancreatită, icter. Sunt complicații mult mai grave dacă nu faci operația imediat. După, i-am spus așa cum îi spui unui copil, că în sfârșit s-a rezolvat această problemă, că mami nu mai are dureri de burtă.”

Și-a revenit foarte repede după operație

Știrista se bucură enorm pentru că operația a decurs bine și și-a revenit foarte repede. Vedeta Pro TV ne-a mărturisit că nu s-a confruntat cu dureri după intervenția chirurgicală. Înainte de această problemă, ea nu mai trecuse niciodată printr-o anestezie generală:

Citește și: Amalia Enache își învață fiica să protejeze natura: ”Alma poartă haine rămase mici ale altor copii” EXCLUSIV

“Când sunt chestiuni de viață și de moarte, orice poate să ia o pauză. Era foarte clar că este o problemă medicală. Nu mă așteptam să îmi revin atât de repede pentru că nu mai trecusem niciodată printr-o anestezie generală. De fapt, pe mine asta mă speria cel mai mult, nu operația. La operație, medicul își face treaba, nu ai cum să controlezi tu asta. Tot auzisem că la anestezie generală poți să fii mai amețit, să mai ai dureri de cap. Eu nu am avut. Nu am avut nici dureri, deloc.

Medicul a reușit să facă operația laparoscopic, nu era sigur, dacă nu cumva lucrurile, în criză, s-au complicat prea mult. Din fericire, a fost o operație laparoscopică care face recuperarea să fie mult mai simplă. Organismul meu a răspuns admirabil. Am avut răceli care m-au chinuit mai mult decât ce am simțit după această operație. M-am operat joi dimineața, iar vineri dimineața am plecat acasă, unde nu mă durea nimic. Nu am avut dureri, nu am avut amețeli. Am avut doar motive să fiu bucuroasă că s-a rezolvat, nu să îmi plâng de milă.”

Citește și: Amalia Enache își educă fiica după propriile reguli: „Eu am crescut cu ideea că, dacă vine cu locul I, e bine, dacă nu, ești un mediocru” EXCLUSIV

Cum se simte Amalia Enache după ce a fost operată
Știrista și-a revenit repede după operație

“Nu mai puteam să suport gândul că aș mai putea să trec printr-o criză unde să mă vadă copilul meu”

Amalia Enache a vrut să își facă cunoscută povestea, mai ales pentru că sunt foarte mulți oameni care pot să treacă prin așa ceva:

“Să știi că mi-au scris foarte mulți oameni care au trecut prin asta, prin crize, prin operație. Este, din păcate, o problemă destul de comună. Eu nu sunt genul de vedetă care să țină ascunse astfel de întâmplări. Mi se pare că educația medicală este la fel de importantă ca orice tip de educație. Am vrut să vadă oamenii că și vedetele au și astfel de întâmplări în viețile lor, nu este totul doar o vacanță, o geacă cu paiete și un machiaj reușit. Se întâmplă tot felul de lucruri și important este cum le depășim. Nu mai puteam să suport gândul că aș mai putea să trec printr-o criză unde să mă vadă copilul meu sau să îmi pun viața în pericol când am de crescut un copil.”

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a descoperit Cristina Spătar după ce și-a făcut analizele
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *