Ce ingredient banal să adaugi în șampon pentru un păr sănătos și voluminos. Te scapă de problema părului gras

Truc simplu și eficient împotriva părului gras
Ce ingredient banal să adaugi în șampon pentru un păr sănătos și voluminos. Te scapă de problema părului gras

Cum să scapi de problema părului gras? Acesta începe să strălucească din cauza grăsimii excesive produsă de glandele sebacee și îți dorești să găsești rapid o soluție pentru această situație. Ei bine, trebuie să știi că atunci când nu speli foarte bine părul sau îl speli prea des grăsimea se acumulează pe scalp.

Ce ingredient banal să adaugi în șampon pentru un păr sănătos și voluminos

Există o soluție foarte ieftină și eficientă pentru a avea un păr sănătos, voluminos și fără să se îngrașe imediat după spălare. Este vorba de sarea dea de mare. Datorită texturii pe care o are, sarea de mare este un bun exfoliant pentru păr, scrie dcnews.ro. Spre deosebire de sarea obișnuită, cea de mare se obține după ce apa se evaporă. Mineralele din ea întăresc foliculii părului și, în același timp, curăță și scalpul.

Așadar, stratul de grăsime dispare, iar părul va arăta mult mai sănătos. De asemenea, potrivit sursei citate, sarea de mare îmbunătățește circulația sângelui în zona pielii și aportul de oxigen către pielea corpului și a scalpului. Părul va crește mai repede, va avea mai mult volum, iar scalpul va fi curat.

Cum să folosești sarea de mare pentru a scăpa de părul gras

În puțin șampon pus în palmă adaugă trei linguri de sare de mare (aproximativ 45 de grame). Amestecă totul și aplică o parte pe păr, acoperindu-l complet. Masează scalpul pentru aproximativ cinci minute și lasă totul să acționeze pentru încă zece minute. Apoi părul trebuie spălat cu apă caldă. La final, potrivit specialiștilor, părul trebuie clătit cu apă rece pentru a închide foliculii firelor de păr. E nevoie ulterior și de un balsam hidratant, acesta restabilind firele de păr.

Balsam natural de păr, preparat acasă

Cum poți să îți ajuți părul să strălucească cu un balsam natural, făcut acasă? Ai nevoie de ulei de cocos și migdale, uleiuri esențiale și semințe de in.

Ingrediente pentru balsam natural de păr:

  • semințe de in – 40 grame
  • ulei de cocos – 1 lingură
  • ulei de migdale dulci -1 lingură
  • ulei esențial de rozmarin – 5 picături
  • ulei esențial de lămâie – 5 picături
  • lingură de lemn, un bol de sticlă, cratiță și sită mică

Într-o oală plină cu apă pune semințele de in, apoi lasă-le timp de câteva minute la hidratat. Fierbe apoi apa aproximativ 7 minute. Strecoară apoi semințele de in și pune gelul rămas într-un vas de sticlă alături de miere, ulei de cocos și uleiul de migdale dulci. Amestecă ingredientele cu lingura de lemn până când devine omogen. Pune apoi și uleiurile esențiale. Astfel vei obține un balsam de păr natural!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, decizie radicală după Survivor All Stars. Medicii nu au avut de ales
8.7 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *