Remedii naturale împotriva căderii părului. Soluții și ingrediente simple de mare ajutor pentru podoaba capilară

Iată cele mai cunoscute remedii naturiste care combat căderea părului.
Remedii naturale împotriva căderii părului. Soluții și ingrediente simple de mare ajutor pentru podoaba capilară

Remedii naturale împotriva căderii părului, pe care le poți utiliza acasă. Căderea părului este una dintre cele mai mari probleme care afectează femeile.

Există diferite motive care pot cauza acest dezechilibru. Principalele cauze pot fi genetice, dezechilibre hormonale, afecțiuni fungice ale scalpului sau deficiențe nutriționale. Din fericire, există câteva metode la îndemână care pot fi de mare folos în combaterea acestei afecțiuni.

Remedii naturale împotriva căderii părului

Există soluții și ingrediente simple de mare ajutor pentru podoaba capilară. Iată câteva dintre cele mai eficiente remedii care pot fi utile pentru a combate căderea părului.

1. Aloe vera

Aloe vera a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru tratarea căderii părului. Grație nutrienților pe care îi conține hidratează scalpul și asigură strălucirea părului. Poate reduce cantitativ căderea părului și este un remediu util în cazul părului cu tendință de îngrășare. Aloe vera poate fi folosită extern, prin aplicarea de gel pur pe scalp și pe păr. Lasă-l să acționeze până la 1o minute, apoi clătește părul foarte bine. De asemenea, gelul poate fi adăugat în șamponul folosit de obicei.

2. Ulei de cocos

Uleiul de cocos conține acizi grași care pătrund în interiorul firului de păr și reduc pierderea de proteine. Poate fi folosit înainte sau după ce părul este spălat. Masați uleiul de cocos pe scalp și pe tot părul, apoi lasă-l să acționeze cel puțin 10 minute. Dacă părul tău este uscat, redă strălucirea și textura netedă. Uleiul de cocos stopează căderea părului și previne ruperea firelor de păr. Ajută la îmbogățirea microbiomei scalpului, contribuind la sănătatea foliculilor de păr.

3. Ginseng

Utilizarea suplimentelor de ginseng poate ajuta la creșterea părului. Ginsenozidele sunt componentele active ale ginsengului, responsabile pentru fortificarea firului de păr.

Cercetările privind modul în care ginsengul îmbunătățește structura firului de păr a arătat multe rezultate promițătoare. Dacă te-ai hotărât să iei suplimente care au în componență ginseng, citește foarte bine indicațiile și verifică eventualele efecte secundare.

4. Rozmarinul

Rozmarinul este un ulei esențial important folosit deseori pentru creșterea părului și pentru a reduce căderea lui. S-a descoperit că uleiul de rozmarin stimulează creșterea părului și poate fi folosit chiar și pentru a trata alopecia androgenetică.

Pune câteva picături de ulei de rozmarin într-un recipient cu ulei de argan sau ulei de jojoba. Masează scalpul foarte bine cu aceste ingrediente de cel puțin trei ori pe săptămână. Părul va deveni mai plăcut la atingere și mai luminos. De asemenea, poți adăuga câteva picături de ulei de rozmarin în șampon și în balsam.

Citește și secretul unui păr sănătos. Cum poți face acasă un stimulent pentru creșterea părului, din ingrediente naturale

9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.