Ce înseamnă când cuplul se ceartă mult. 6 motive principale din spatele discuțiilor

Uneori dragostea nu este suficientă pentru ca o relație să funcționeze.
Ce înseamnă când cuplul se ceartă mult. 6 motive principale din spatele discuțiilor

Certurile în cuplu nu sunt un lucru rar. Orice cuplu are, din când în când, motiv de ceartă. Dar există unele motive care sunt cel mai adesea aceste motive. De asemenea, specialiștii explică și ce înseamnă când cuplul se ceartă mult.

De la ce pornesc de fapt discuțiile

Relațiile de cuplu pot fi cu siguranță mai complicate decât par.  Odată ce faza de început a îndrăgostirii a trecut, vine momentul când începem să observăm defectele partenerului. Sunt lucrurie pe care nici nu le cunoșteam înainte. Acesta este momentul în care pot începe o serie de certuri. Acestea însă pot duce ori la întărirea relației, ori la ruperea ei.

Faza de început a iubirii, îndrăgostirea, poate să țină între șapte luni și doi ani, de la începutul relației. Apoi apare momentul când începi să vezi mai clar defectele partenerului tău. Tocmai în acest moment comunicarea dintre cei doi devine singurul instrument capabil să facă relația să supraviețuiască.

Discuțiile sunt normale în această etapă, deoarece, potrivit experților, începe un proces în care cuplul suferă o reajustare. Partenerii trebuie să se adapteze defectelor celuilalt, să le accepte, să facă concesii și să obțină și concesii. Adevărata problemă începe atunci când această etapă a discuțiilor pur și simplu nu se termină niciodată.

Ce înseamnă când cuplul se ceartă mult

Potrivit psihologilor, experți în relații, unele dintre cele mai comune motive pentru care cuplurile se ceartă și pun capăt unei relații.

Neîncrederea în sine și în partener

Nesiguranța generează gelozie, iar gelozia este principalul motiv de discuție între cupluri. Potrivit experților, geloșii sunt nesiguri și posesivi, ceea ce creează un adevărat conflict între cuplu. Și este dificil să accepți o persoană care devine foarte posesivă. Dacă sunt cu adevărat interesați să continue relația, este important ca persoana geloasă să meargă la terapie.

Temeri „moștenite” din relațiile anterioare

Dacă ai avut experiențe proaste în relațiile tale din trecut, este normal să simți frică și neîncredere. Totuși, trebuie să înveți să-ți înfrunți temerile și să le rezolvi. Trebuie să mergi mai departe și să nu afectezi o relație care poate fi pe drumul cel bun.

Lipsa de comunicare

Este foarte important ca ambii să se simtă încrezători să vorbească și să explice cum se simte sau de ce. Numai așa vei înțelege ce îl deranjează pe partener și vor ști dacă este posibil să facă concesii pentru a menține relația în pace.

Idealizare excesivă

Este normal să-ți idealizezi partenerul atunci când începe etapa îndrăgostirii. Dar după acel timp trebuie să revii cu picioarele pe pământ și să înțelegi că nu te poți aștepta ca acea persoană să fie perfectă, pentru că este cert că tu însăți nu ești perfectă. Nu mai aștepta ca partenerul tău să se schimbe datorită iubirii. Decide dacă îl accepți așa cum este sau ieși din acea relație.

Absența proiectelor comune

Este foarte important să vorbești clar cu partenerul tău, încă de la început, despre ceea ce cauți într-o relație. Dacă ești în căutarea unei relații serioase, este mai bine să-ți împarți timpul cu o persoană care are obiective de viață compatibile cu ale tale și același nivel de angajament. Dacă nu este cazul, vor începe discuțiile, notează panoramaweb.com.mx.

Socrii prea implicați în relația voastră

Pe lângă aceste motive, socrii sunt și unul dintre cele mai mari generatori de conflicte în cupluri. Este recomandat și să iei în considerare prioritățile tale, pentru că în general conviețuirea cu întreaga familie este adesea complicată. Gândește-te dacă ești dispusă să faceți o echipă cu partenerul tău, indiferent ce urmează, sau dacă preferi să acorzi prioritate familiei tale. Amintește-ți că până la urmă este mai bine să spui lucrurile clar de la început și să nu ajungi să trăiești într-o situație care te ține într-un stres constant și într-o discuție eternă. Iată ce înseamnă când cuplul se ceartă mult, în special când motivele sunt cele mai frecvente cauze de discuții.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *