Ce înseamnă, de fapt, bulina portocalie apărută pe ecranul telefonului. Nu mulți utilizatori știu asta

Ce înseamnă, de fapt, bulina portocalie de pe ecran
Ce înseamnă, de fapt, bulina portocalie apărută pe ecranul telefonului. Nu mulți utilizatori știu asta

Utilizatorii telefoanelor cu sistem de operare iOS au observat, cel mai probabil, apariția unei buline portocalii în partea de sus a ecranului. Nu mulți știu, însă, ce reprezintă aceasta și de ce apare.

Bulina portocalie de pe ecran, motiv de îngrijorare?

Telefoanele inteligente au apărut în viețile noastre pentru a ne facilita un acces mai ușor la informații și la o comunicare mai eficientă. Însă, și aceste aparate au nevoie de o îngrijire specifică, altfel pot suferi daune și implicit noi, posesorii, vom avea de suferit.

După actualizarea iOS 14, ai observat o bulină mică, portocalie, în partea de sus a ecranului smartphone-ului tău. Însă ce trebuie știut este că această bulină nu reprezintă niciun pericol pentru telefon, ci înseamnă că înregistrarea audio sau video este în desfășurare, fiind vizibilă atunci când folosești aplicații ce înregistrează.

Un alt lucru ce poate indica bulina portocalie este că ai un apel în așteptare sau că ai pierdut un apel telefonic. Această funcție a apărut cu scopul de a-i ajuta pe utilizatorii de iOS să își gestioneze mai bine aplicațiile și să își îmbunătățească securitatea. Intrigant este atunci când apare bulina, deși nici nu înregistrezi și nici nu vorbești la telefon.

Nu de puține ori am observat că ne apar reclame la diverse produse despre care vorbim, însă fără să faci o căutare pe internet sau pagină de socializare. Potrivit experților, marile companii nu pot intercepta conversații dacă utilizatorii nu le acordă permisiunea, astfel că dacă te gandești că ai putea fi ascultat, verifică permisiunile acordate aplicațiilor tale.

„S-ar putea să fii surprins de cât de multe aplicații solicită accesul la microfonul, la camera sau chiar la contactele tale din telefon. Depinde de noi cum ne protejăm confidențialitatea”, a declarat expertul în securitate cibernetică, Edward Whittingham.

Tot ceea ce ai de facut acum este să îți verifici setările aplicațiilor și telefonului tău, asta dacă vrei să își păstrezi confidențialitatea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *