În ziua de astăzi, tehnologia a devenit omniprezentă în viețile noastre, iar aplicațiile de mesagerie sunt printre cele mai utilizate instrumente de comunicare. WhatsApp, de exemplu, are peste 2 miliarde de utilizatori din peste 180 de țări. Dar cum ne putem asigura că mesajele noastre rămân private și nu sunt accesate de către alte persoane? Iată ce setare trebuie să faci.
Cu siguranță și tu te afli printre cei care își doresc ca mesajele private să stea departe de ochii curioșilor. Iar în aplicația WhatsApp există o opțiune care ne poate ajuta să ne protejăm confidențialitatea.
Iată pașii pe care trebuie să îi urmăm:
De asemenea, poți seta durata de timp după care aplicația se va bloca automat după ce ai ieșit din ea. Poți alege să se blocheze imediat sau după 1 minut, 15 minute ori după o oră. Astfel, prin activarea acestei opțiuni ești sigur că mesajele tale rămân protejate, chiar dacă îți lași telefonul fără parolă.
Însă, chiar dacă ai activat această funcție, există posibilitatea ca mesajele tale să fie citite de alte persoane dacă telefonul tău a fost spart sau accesat în alt mod. Există câteva semne care pot indica acest lucru, cum ar fi apariția unor aplicații neobișnuite sau descărcarea neautorizată a unor fișiere.
Dacă ai bănuieli că telefonul tău a fost accesat fără permisiune, este important să iei măsuri pentru a-ți proteja conturile și datele personale. Poți schimba parolele pentru conturile tale online, să verifici aplicațiile instalate pe telefon și să le dezinstalezi pe cele suspecte.
„Dacă spionul de pe telefon a fost suficient de inteligent pentru a-și șterge istoricul de navigare, este posibil să fi trecut cu vederea caruselul de aplicații.
Acesta poate fi accesat pe iPhone-uri atunci când glisați în sus din partea de jos a ecranului și faceți o pauză în centru pentru o clipă. În cazul modelelor mai vechi, puteți, alternativ, să faceți dublu clic pe butonul Home. Caruselul vă dezvăluie ordinea aplicațiilor pe care le-ați utilizat cel mai recent, ceea ce înseamnă că, dacă apare ceva neașteptat, este posibil să fie ceva în neregulă”, susțin specialiștii în tehnologie.