Ce înseamnă metoda Montessori și cum punem limite copiilor cu tehnica PEAR

Ce înseamnă metoda Montessori. Există tehnica PERA, cu care veți putea pune mai ușor limite copiilor, după metoda Montessori
Ce înseamnă metoda Montessori și cum punem limite copiilor cu tehnica PEAR

Ce înseamnă metoda Montessori și cum să puneți limite copiilor cu tehnica PEAR. În aceste vremuri, parenting-ul a devenit o problemă fundamentală. pentru asta, pentru a o trata în cel mai respectuos mod posibil pentru dezvoltarea copiilor, este necesar să pui limite acestora. Iată mai jos, ce înseamnă metoda Montessori.

Ce înseamnă metoda Montessori

  • Există tehnica PERA, cu care veți putea pune mai ușor limite copiilor, după metoda Montessori. Astfel, cel mici vor avea mai multă liniște, empatie și respect.
  • Metoda Montessori este o propunere creată de María Montessori. Presupune observarea științifică a fetelor și băieților, abilitățile și interesele acestora.

De asemenea, această metodă ajută ca micuții să poată crește dezvoltându-și potențialul maxim. În cadrul acestei filozofii, ei vor fi guvernați de principii precum iubirea și respectul de la părinți la copii și invers.

După cum vedeți, baza metodei Montessori este să căutați binele acestor copii. Asta pentru ca aceștia să se dezvolte în cel mai bun mod posibil, iar tehnica PERA va fi un mare aliat.

Ce înseamnă metoda Montessori și tehnica PERA

Este o tehnică foarte utilă pentru părinții care doresc să pună limite copiilor lor într-o manieră respectuoasă. Ei stabilesc ce situații trebuie evitate atunci când se stabilesc limite.

Prin acronimul său PERA corespunde:

  • Interdicție constantă: Aceasta are scopul de a preveni limitele negative și de a le înlocui mai bine cu limite pozitive.  Puteți aplica acest lucru termenilor pe care îi folosiți atunci când le spuneți ceva.
  • Etichete: fără motiv puneți etichete copiilor voștri. Dacă da, aceștia vor crește crezând aceste aspecte despre persoana lor și se vor comporta așa.
  • Resentimente: evitați să stabiliți limite atunci când starea de spirit nu este cea mai bună. Momentele tensionate nu vor fi niciodată ideale pentru a încerca să stabiliți acele limite. Cu calm, copilul va înțelege mai bine ce are de făcut.
  • Amenințare sau pedeapsă. Acestea nu sunt valabile la stabilirea limitelor. Astfel de situații nu fac decât să vă facă copiii să crească cu temeri și să devină nesiguri.

Așadar, din explicațiile menționate mai sus, ați aflat ce presupune tehnica PERA după metoda Montessori și cum ajută la a pune limite copiilor voștri. Trebuie să faceți totul într-un mod calm, rezervat, pentru ca micuții voștri să nu înțeleagă situația greșit.

„Dincolo de toate semnele de întrebare personale legate de școală, ca părinți nu ne putem permite să uităm un lucru. Noi suntem cei care avem datoria să-i ajutăm pe copii să descifreze viața. Acest proces începe acasă.

„Dacă noi petrecem timp cu copii, devenim „profesorii” lor”

Continuă mai apoi la grădiniță, școala, liceu, iar mai târziu la facultate. Trebuie să facem tot ceea ce se poate, în condițiile date, pentru dezvoltarea micuților noștri. Ca să fie foarte clar, propria noastră atitudine față de școală și reacțiile noastre influențează evoluția lor. Asta se întâmplă în nenumărate feluri. Suntem, fie că vrem sau nu, modelele lor!

Dar, putem fi profesorii lor! Suntem cei care avem datoria să insuflăm dragostea pentru cărți, pentru descoperirea unor lucruri noi. Nu uitați, că suntem cei mai în măsură să adaptăm procesul de învățare la nevoile și preferințele copilului.  Astfel încât momentele petrecute împreună pentru a învață să nu fie o povară. Să fie mai degrabă momentul mult așteptat pentru a-și petrece timpul cu părinții.

Dacă noi petrecem timp cu copii, devenim „profesorii” lor, aceștia vor asocia procesul de învățare cu ceva amuzant. Ceva ce fac împreună cu mami și tati, deci ceva încântător”, explică psihologul

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
6.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *