Ce mamă superbă are Nicoleta Nucă, zici că-s surori! ”Mama a fost mereu foarte de gașcă!” EXCLUSIV

De ce a renunțat la ideea de a-și nota gândurile într-un jurnal : ”Era mult prea periculos!”

Nicoleta Nucă este una dintre cele mai bune voci feminine din industria muzicală din România și totodată una dintre cele mai îndrăgite artiste. Originară din Republica Moldova, ea a fost imediat primită de publicul de la noi din țară și a avut concerte peste tot. Cu toate că a încercat să-și respecte fanii, pe cât de mult posibil, Nicoleta Nucă a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro că a avut un moment destul de penibil în cariera ei, moment pe care îl regretă și acum deși s-a întâmplat în urmă cu ceva ani.

Pe cât este de vocală în piesele ei, pe atât este de rezervată în viața de zi cu ci. Nicoleta Nucă ne-a mărturisit că de-a lungul vieții a încercat să se ferească de momente stânjenitoare și că a fost mereu atentă la cuvinte.

„Nu prea am avut parte de momente penibile. Nu am felicitat niciodată o falsă mămică, tocmai pentru că încerc să nu exprim vreo părere în sensul ăsta pentru că mi se par teme mult prea intime, mult prea personale și nu știi cu ce se confruntă acea persoană. Poate e însărcinată, dar dacă este o să-mi zică ea singură, în schimb, dacă nu este, și este doar plinuță, e până la urmă viața ei și așa se întâmplă, uneori mai slăbim, alteori ne mai îngrășăm. E ceva uman. Recunosc că mi s-a mai întâmplat să mai confund numele. Încerc să am o scuză prin faptul că totuși cunosc destul de multă lume, întâlnesc deseori oameni mulți și atunci ar fi un pic greuț să țin minte prenumele tuturor celor pe care îi întâlnesc, mai ales dacă îi întâlnesc o singură dată și apoi ne vedem peste o jumătate de an. Cu tot dragul din lume, dar nu reușesc să țin minte totul”, a povestit artista pentru EGO.ro.

Nicoleta Nucă
Nicoleta Nucă

După marea gafă, se documentează temeinic

Această calitate i se trage însă de la o gafă pe care a făcut-o pe scenă. În urmă cu câțiva ani, pe când se afla la început de carieră în România, Nicoleta a confundat un oraș din nordul țării cu un altul. Chiar dacă atunci publicul a fost îngăduitor și nu a taxat-o aspru, cântăreața ne-a mărturisit că s-a simțit extrem de prost în acea situație și de atunci se asigură că nu mai repetă greșeala.

„O singură dată mi s-a întâmplat, acum mulți ani. Cred că eram la Satu Mare și am zis Baia Mare. Sau invers. Oricum una din astea. Pentru că erau ambele cu Mare la final, am fost un pic în eroare. Mi-am dat seama și de atunci mi-a rămas obiceiul să mă asigur mereu, încă o dată, înainte să urc pe scenă, să fiu sigură că nu mai greșesc. Mă interesez să fiu la curent, să nu mai fac gafe din astea, pentru că mi se pare un gest frumos față de locul în care merg să cânt, până la urmă publicul este acolo pentru mine și ar fi frumos din partea mea să îmi arăt și eu respectul față de ei”.

„De mică îmi place foarte mult să citesc”

Astfel că, Nicoleta Nucă s-a educat să fie o persoană care să citească mai mult, în loc să vorbească prea mult. Într-o perioadă în care mulți tineri nu știu unde se află biblioteca sau nu au intrat niciodată în vreo librărie, artista și-a făcut un obicei să-și găsească timp să citească măcar câteva pagini pe zi.

„Încerc mereu să-mi fac timp, pe cât se poate, să citesc. De mică îmi place foarte mult să citesc. Sunt genul cu beletristica, într-adevăr, adică mă forțez uneori să citesc cărți de citește toată lumea, de dezvoltare personală și psihologie. Într-adevăr, psihologia îmi place, dar astea cu dezvoltarea personală mi se pare că se duc, uneori, într-o zonă un pic exagerat de toxică chiar și atunci prefer să rămân pe clasic. Să simt că mă absoarbe cartea. Îmi place, atunci când citesc să simt că nu mă pot dezlipi de ea”, ne-a mai spus Nicoleta.

Nicoleta Nucă
Nicoleta Nucă

”Când se vor mai aduna întâmplări, o să scriu și eu o carte despre viața mea”

Ea s-a surprins de multe ori plângând în timp ce urmărea acțiunea cărții:

„În spațiul public încerc să mă abțin, dar mi s-a întâmplat să și plâng la finalul unei cărți sau să fiu foarte dezamăgită de felul în care se termină acea poveste și că în sufletul meu îmi imaginam un sfârșit fericit, foarte drăguț, iar totul a fost mult prea tragic, mult prea neașteptat și am rămas cu un gust amar”. Cu toate că este pasionată de psihologie și este un adevărat sprijin pentru prietenele ei, atunci când acestea îi cer sfatul, Nicoleta mărturisește că nu este deloc atrasă de cărțile de dezvoltare personală care se găsesc din ce în ce mai des pe rafturile librăriilor.

„Îmi plac în general cărțile care mă captivează, nu contează. Nu neapărat să fie romantice sau de aventură, ci să simt efectiv că m-a prins acolo și aș sta fără oprire să citesc. Poate la un moment dat, cine știe, când se vor mai aduna întâmplări în viața mea, o să scriu și eu o carte despre viața mea, sau poate nu, poate pur și simplu, la un moment dat, mă simt foarte inspirată încât să scriu un mare best seller. Momentan însă rămân la ceea ce știu să fac”, a mai povestit Nicoleta Nucă pentru EGO.ro.

„Mama a fost mereu foarte de gașcă”

Până la propria carte, Nucă preferă să compună piese. Nu a avut niciodată nici măcar un jurnal, iar atunci când simte nevoia să adune pe o foaie propriile gânduri și trăiri, preferă să o facă prin intermediul muzicii.

„Nu am avut jurnal, dar din cauză că era mult prea periculos să am un jurnal. Unica dată când am încercat și eu să scriu două-trei cuvinte într-un jurnal, mama mea l-a găsit și a citit din el. Nu am scris mare lucru, eram mică, să zic că aveam 6-7 ani și ce puteam să scriu ieșit din comun la vârsta aceea. Am simțit că mi-a fost violată intimitatea și atunci am decis că tot ceea ce simt nevoia să aștern pe foaie, o să țin într-un jurnal virtual din capul meu. Până o să încep să uit chestii din trecut și o să le înlocuiesc cu alea mai recente”, a mai povestit amuzată cântăreața, completând însă că are cei mai minunați părinți.

Nicoleta Nucă și mama ei
Nicoleta Nucă și mama ei

”Eu cu mama am fost prietene mereu”

Mama ei, Indira Nucă, este în continuare cea mai bună prietenă a ei.

„Tata nu era atât de prezent, pentru că muncea în principiu cam toată ziua și atunci îl vedeam doar seara, iar mama a fost mereu foarte de gașcă. Eu cu mama am fost prietene mereu și atunci nu am avut nici o problemă și nici o situație stânjenitoare pentru mine pentru că ea știa să vorbească pe limba noastră, să zic așa, și se integra foarte bine în gașcă dacă era nevoie să fie și ea acolo”, a mai povestit Nicoleta pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.