Ce nu trebuie să-i lipsească unei mirese în ziua nunții. Make-up artistul Dana Petrina: „E acea „trusă de prim ajutor”, cum o numesc eu” VIDEO EXCLUSIV

”În ziua nunții nu este cel mai bun moment să încercăm lucruri noi”

La început de an se anunță tendințele în diferite domenii, unul dintre ele fiind și zona de make-up și îngrijire a tenului. Cele mai interesate de trendurile actuale în materie de machaj sunt viitoarele mirese, care vor să arate impecabil în una dintre cele mai importante zile din viața lor, dar vor să fie și de actualitate. Make-up artistul Dana Petrina a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro ce nu trebuie să lipsească niciunei mirese în ziua nunții atunci când vine vorba de machiaj.

”Ca machiajul să reziste, trebuie ca fondul de ten să facă aderență foarte bună cu tenul”

Înainte de orice tendință, cel mai important pentru o mireasă, dar nu numai, este ca machiajul să fie unul impecabil, iar asta nu doar când iese din salonul de înfrumusețare, ci pe întreaga perioadă a evenimentului.

”La mirese se poartă tot ceea ce le dă o stare de bine, tot ceea ce le face să fie în cea mai bună variantă posibilă. Dacă în mod normal sunt un stil, un look, minimalist, clar asta trebuie să abordeze și în ziua nunții. Dacă sunt mai extravagante și pe glamour, foarte bine, pentru asta optează în ziua nunții. Practic tot ceea ce le face să fie ele însele, dar în varianta cea mai bună. Asta se poartă”, ne-a declarat Dana Petrina cu privire la trendurile de nuntă în materie de make-up.

Citește și: Cum punem în evidență buzele subțiri. Claudia Preduca, make-up artist: „Rujul nu ar trebui să depășească niciodată conturul buzelor” SPECIAL

Cel mai important sfat pentru viitoarele mirese

Cel mai important sfat pe care îl dă make-up artistul pentru viitoarele mirese este acela că înainte de un astfel de eveniment este esențial să aibă grijă să pregătească tenul cu multe luni înainte de machiajul final.

”În ziua nunții nu este cel mai bun moment să încercăm lucruri noi sau extravagante. Ideea este că mireasa ar trebui să se întâlnească cu echipa de beauty cu câteva luni înainte, poate și cu un an înainte de ziua evenimentul astfel încât să ne cunoaștem și să înțelegem care este personalitatea fiecăruia. Pentru că nu este doar despre cum arăți, trebuie să înțelegem și cum te simți. De exemplu, la machiajul de probă, dacă domnișoara respectivă se machiază foarte simplu, poate să încerce un machiaj mai strident și vede dacă poate să-l poarte sau nu. Ceea ce nu recomand eu pentru o mireasă sunt machiajele foarte colorate. Intense, dar nu colorate. Totodată nu foarte multe puncte de atracție pe față. Adică dacă vrem să punem focusul pe ochi, îl punem, dar în nuanțe de negru, dar foarte fin, sau în nuanțe neutre”, ne-a explicat specialistul.

Citește și: Cum se machiau femeile în urmă cu 100 de ani. Curentul flapper a influențat puternic moda anilor ’20

Cu alte cuvine, cu cât tenul este mai îngrijit, mai hidratat și fără prea multe traume, cu atât machiajul va fi mai rezistent. Pentru acele femei care au o rutină de îngrijire a tenului zilnică nu este nicio problemă, însă cele care lasă totul pe ultima sută de metri trebuie musai să  țină cont de acest aspect.

”Ideea este că cu cât avem o piele mai bine îngrijită, mai sănătoasă, cu atât machiajul va fi unul foarte fin, foarte natural, foarte strălucitor și de lungă durată. Nu avem cum într-o săptămână să obținem ceva miraculos. Cel mai bine este să începem îngrijirea cu câteva luni înainte. Ca și make-up artist, de-a lungul timpului m-am lovit de tot felul de probleme, nu ale mele, ci ale mireselor și le sfătuim astfel încât să fie cât mai ușor pentru ele și să prevadă orice ar putea să întâmple în ziua nunții. Toate își doresc ca machiajul să reziste, însă ca să se întâmple asta este important ca fondul de ten să facă aderență foarte bună cu tenul. Dacă au deja un ten foarte încărcat, foarte gras, cu porii foarte dilatați, este foarte greu să reușești să faci lucrul acesta într-un mod natural, pentru că acolo este nevoie să dai o bază de machiaj potrivită fiecărei probleme în parte. Dacă tot putem să arătăm ca și cum ne-am trezit noi drăguțe dimineața, de ce să nu o facem”, a mai completat specialistul.

Make-up artistul Dana Petrina încurajează miresele să-și retușeze machiajul în ziua nunții

Cu toate că în ziua nunții mireasa nu ar trebui să aibă nici cea mai mică preocupare, ci doar să se distreze și să se bucure de eveniment alături de invitații ei, de multe ori apare neprevăzutul. Așa că specialistul recomandă ca orice mireasă să aibă asupra ei acel numit ”kit al miresei”, un portfard în care să aibă strictul necesar. Nu trebuie să-l care după ea, ci poate ruga domnișoara de onoare sau un membru al familiei să o ajute, important este să aibă asupra ei parte din acele produse pe care make-up artistul le-a folosit la machiajul ei.

”Eu dau mireselor mele o minitrusă de machiaj. Pentru că există cu siguranță un moment mai emoționant, sau poate stă într-o căldură exagerată, și atunci le dau o trusă de ”prim ajutor”, așa eu o numesc eu. Ideea este că nu avem cum să nu intâmpinăm invitații, dar eu le-am învățat așa zisul ”pupatul de mirese”, adică doar mimezi un pupat pe obraz. Nu trebuie să supărăm invitații, dar la rândul lor, miresele trebuie să protejeze și ele machiajul invitatelor, de aceea cea mai bună metodă este aceasta, de mimat”, a mai completat make-up artistul Dana Petrina pentru EGO.ro.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *