Ce nume să nu pui niciodată copilului tău. Va fi urmărit toată viața de ghinion

Alegerile de care să te ferești

Scris de: Daoud Andra

19 Sep. 2023

Ce nume să nu pui niciodată copilului tău. Va fi urmărit toată viața de ghinion

Alegerea numelui pe care îl va purta copilul este o misiune dificilă pentru viitorii părinți. Mulți sunt de părere că numele influențează destinul, de aceea vor să facă alegeri cât mai potrivite pentru copiii lor. Prenumele ales trebuie să îi poarte noroc copilului, dar și să îl reprezinte și să se potrivească cu cel de familie. Ce nume să nu pui niciodată copilului tău, dacă nu vrei să atragă ghinionul.

Cele mai populare prenume din România

În timp ce unii părinți aleg prenumele viitorului copil încă dinainte ca acesta să vină pe lume, alții așteaptă să îl vadă mai întâi, pentru a-i alege un nume care să i se potrivească. În ultimii ani, prenumele de copii moderne s-au îmbinat perfect cu alegerile clasice, astfel că din ce în ce mai mulți copii poartă prenume cu rezonanță.

În prezent, cele mai populare nume de copii din România sunt cele clasice: Andrei, Alexandru, Ionuț, Gabriel, Ștefan – atunci când vine vorba despre băieți; respectiv Maria, Andreea, Ioana, Ana – când vorbim despre fetițe. La acestea se adaugă și nume preluate din occident, care se bucură de multă popularitate, cum ar fi David.

Citește și: Cele mai neobișnuite nume de copii din România. Lista te va surprinde, ce idei inedite au avut părinții

Ce nume să nu pui niciodată copilului tău

Atunci când aleg numele copilului, părinții trebuie să respecte și legislația în vigoare. În România, este interzis să pui copilului nume umilitoare, ridicole sau jignitoare.

”Este interzisă înregistrarea de către ofițerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole și a altora asemenea, de natura a afecta ordinea publică și bunele moravuri ori interesele copilului, după caz”, se arată în art. 84, alin. 2 din noul Cod Civil.

Citește și: Nume de copii care semnifică „miracol”. Multe dintre ele sunt populare, dar puțini știu ce înseamnă

În ceea ce privește numele care aduc ghinion, o cercetare făcută de specialiștii americani arată că nu este de bun augur să punem copiilor nume rare sau excentrice. După ce au analizat dosarele a 2.000 de copii cu probleme psihice, oamenii de știință au ajuns la concluzia că aceia care purtau nume ieșite din comun sufereau de tulburări mai grave.

De ce aduc ghinion numele rare

Cercetătorii americani au și o explicație pentru acest fenomen: numele pe care îl porți îți poate influența viața socio-economică. Explicația fenomenului este aceea că oamenii care poartă nume rare sunt tratați de mici diferit față de ceilalți, fiind adesea marginalizați.

Citește și: Ce misiune specială au copiii născuți în septembrie. Tainele numerologice ale acestei luni VIDEO EXCLUSIV

Dincolo de numele excentrice, mai sunt și cele care au semnificații negative. Înainte de a alege un prenume pentru copil, părinții ar trebui să îi caute originea și să vadă de unde provine și ce înseamnă. De exemplu, puțini știu că numele de fată Cecilia înseamnă ”orb”. Și numele inspirate din legende și mitologie, ale unor personaje care au avut un destin tragic, ar trebui evitate.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *