Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România. Suma pe care o încasează la 84 de ani

A fost profesor universitar

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România. Adriana Iliescu este fost profesor universitar de limba și literatura română și a devenit cunoscută după ce, în urmă cu 17 ani, a dus-o pe lume pe fiica sa, Eliza, devenind cea mai vârstincă femeie din lume care a dat naștere unui copil. Pentru acest lucru a intrat în Cartea Recordurilor. Acum are 84 de ani și este pensionară, dar se ocupă în continuare de educația fiicei sale, care anul acesta a intrat la facultate.

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

Adriana Iliescu a adus-o pe lume pe fiica sa pe când avea 66 de ani. A deținut recordul de cea mai vârstnică femeie care a dat naștere unui copil până în decembrie 2006.

De-a lungul anilor, s-a ocupat într-un mod exemplar de creșterea și educarea Elizei. Anul acesta, adolescenta a susținut examenul de bacalaureat, pe care l-a promovat cu o medie foarte bună: peste 9,50.

Dorind să îi calce pe urme mamei sale, Eliza a intrat la Facultatea de Litere din cadrul Universității din București, pe un loc la buget.

„Am intrat la Litere. Vreau să fiu profesoară de limba română și engleză. E o facultate frumoasă. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Univesități prestigioase din București”, declarat recent Eliza Iliescu pentru Impact.ro.

Adriana Iliescu a reușit să își crească singură fata dintr-o pensie de cadru didactic. Deși a fost profesor universitar de limba și literatura română, femeia are o pensie de doar 2.000 de lei. Însă Adriana Iliescu nu s-a plâns niciodată de acest lucru.

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România
Adriana Iliescu și Eliza, pe când era copil

Eliza Iliescu are ambiții mari. Își dorește să urmeze două facultăți în același timp

Mai mult, ea a declarat chiar că va reuși ca din pensia sa să o susțină pe Eliza să urmeze și cea de-a doua facultate, acolo unde taxa de școlarizare este destul de mare.

„Am făcut un calcul și putem face asta. Poate vom lua și un credit, vom vedea! Ar fi vorba despre circa 4.000 de lei anual, o sumă pe care cred că o vom putea acoperi din pensia mea, repet! Știm amândouă că nu va fi simplu. Dar cred cu tărie că va reuși să le facă față!”, ne-a mai spus Adriana Iliescu.

Cine va avea grijă de Eliza, după ce Adriana Iliescu nu va mai fi

Adriana Iliescu va împlini anul viitor 85 de ani și a făcut planul pentru a-i asigura viitorul fiicei sale. Fosta profesoară îi va lăsa moștenire Elizei întreaga sa avere, respectiv cele două apartamente pe care le are.

A decis și cine va avea grijă de fată atunci când ea nu va mai fi. Este vorba de medicul care s-a ocupat de fertilizarea in vitro și care a reușit să îi îndeplinească visul de a deveni mamă. Bărbatul este și nașul fetei, potrivit wowbiz.ro.

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România
Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

Adriana Iliescu a rămas însărcinată cu tripleți. Doar Eliza a supravițuit

Adriana Iliescu a început tratamentul hormonal pentru a îndepărta menopauza în 1995, iar fertilizarea in vitro i-a fost făcută în 2004 de medicul Bogdan Marinescu. Fosta profesoară a rămas însărcinată cu tripleți, însă după trei săptămâni, unul dintre embrioni și-a încetat dezvoltarea și a murit.

Feții rămași, ambii de gen feminin, au cântărit doar 1,45 și respectiv 0,69 kg după 33 de săptămâni de sarcină, însă după complicații ulterioare, cel mic a murit, declanșând nașterea prematură, la 34 de săptămâni, a celuilalt bebeluș. Eliza a mai rămas în spital încă șase săptămâni.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
9.2 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *