Ce pensie are Silviu Prigoană. Suma este uriașă. De ce a dat însă statul în judecată

Ce pensie are Silviu Prigoană. Suma este uriașă. De ce a dat însă statul în judecată

Silviu Prigoană este un prosper om de afaceri, însă de mai bine de trei ani primește de la statul român o pensie la care mulți români doar visează. Fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu nu este mulțumit de pensia pe care o primește, deoarece în urma unei decizii a Parlamentului de a elimina anumite indemnizații, venitul acestuia i-a scăzut cu circa 5.000 de lei. Astfel, omul de afaceri a acționat statul în judecată pentru a-și recupera banii.

Ce pensie are Silviu Prigoană

Silviu Prigoană se află de ceva vreme în proces cu statul pentru pensia lui. Potrivit omului de afaceri, acesta primește o pensie cu 5.000 de lei mai puțin față de cât ar fi fost normal, în urma unei decizii a Parlamentului de a eliminat anumite indemnizații ale foștilor parlamentari.

Omul de afaceri s-a pensionat anticipat ca urmare a contribuțiilor din timpul mandatului său. Astfel, din octombrie 2019, el primește pensie din partea statului. Iar suma pe care o încaseză lună de lună este uriașă.

Silviu Prigoană are o pensie de 35.000 de lei. Însă chiar dacă cei mai mulți români doar visează la o asemenea sumă, afaceristul nu este mulțumit și vrea să își recupereze și diferența de 5.000 de lei din partea statului față de pensia inițială.

Prigoană spune că statul face un abuz în cazul lui și este convins că va avea câștig de cauză la tribunal. El spreă ca în curând să își recapete drepturile.

„Aveam o pensie de 40.000 de lei, net, până când onorat Parlamentul a decis să intervină și să modifice anumite lucruri. Ca atare, am rămas doar cu 35.000 de lei. Asta este un abuz! Însă eu mă judec pentru drepturile mele. Când a fost vorba să ies la pensie, statul mi-a spus că nu-mi poate acorda anumite valori ale pensiei, la care contribuisem substanțial, fiindcă am fost patru ani parlamentar.

Acum, același stat îmi ia alți bani. Adică îmi fură patru ani din viață. Or, asta nu voi tolera. Ne judecăm. Iar eu am timp să aștept, mai ales că sunt sigur că voi câștiga. Și apoi voi primi banii înapoi, toți grămadă”., a declarat Silviu Prigoană, potrivit Playtech.ro.

Care sunt acum afacerile cu potențial în opinia lui Silviu Prigoană

Cât despre afaceri, fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu vorbește cu nostalgie de vremurile în care „piața era virgină”. El consideră că acum este mult mai aglomerată decât în momentul în care a intrat el în domeniul antreprenoriatului. Însă cu toate acestea spune că nu i-ar fi greu să o ia de la capăt. Știe exact și în ce domenii ar investi.

Când am început eu afacerile piața era virgină. Totul era la început, totul era deschis și aveai multe oportunități. Bine, trebuia să știi să le citești și să crezi în puterea ta de muncă. Dar astăzi constat că piața e mult schimbată.

E de departe mult, mult mai aglomerată. Însă, dacă ar fi să o iau azi de la capăt aș investi în doar domenii. Unul este cel al mâncării, iar al doilea cel al producerii energiei, de orice fel, electrică, eoliană, nici nu mai contează! Aici cred că se va pune accentul mult timp de acum înainte!”, a  spus Prigoană.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
5.5 27 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *