Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. 4 idei de reţete care te vor încânta

Rețetele cu ouă sunt numeroase, însă vestea bună este că nu veți petrece mult timp în bucătărie, pentru a le prepara.
Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. 4 idei de reţete care te vor încânta

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte ca să nu faci risipă. Vestea bună este că nu veți fi nevoiți să aruncați ouăle care au rămas, ci le puteți introduce în rețete simple și care se gătesc extrem de rapid. Pentru cei care sunt în pană de idei, vă prezentăm mai jos 5 idei de rețete cu ouă, care vă vor încânta.

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte

Rețetele cu ouă sunt numeroase, însă vestea bună este că nu veți petrece mult timp în bucătărie, pentru a le prepara. Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte.

Salată orientală

Ingrediente

  • 300 g bacon sau costiță afumată
  • 8 cartofi 1-2 cepe
  • 3 ouă fierte
  • 1 roșie tăiată cubulețe măsline sare piper ulei oțet

Mod de preparare

Fierbeți cartofii în coajă timp de aproximativ 30 de minute. După ce au fiert și s-au răcit, îi curățați de coajă și îi tocați mărunt. Tăiați ceapa și presărați deasupra cartofilor, împreună cu ouăle fierte și măslinele.

Căliți costița afumată, împreună cu o roșie tocată, aproximativ 10 minute. Adăugați această copoziție peste cartofi. Puneți sare, piper, ulei, oțet, după gust. Poftă bună!

Cartofi franțuzești

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 100 g caşcaval
  • 100 ml smântână
  • 1 kg cartofi roşii
  • 300 g brânză telemea de oaie
  • 6 ouă
  • 3 fierte şi 3 crude

Mod de preparare

Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert. Apoi, cartofii se curăță de coajă și se împart în jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul. Radeți brânza de oaie pe răzătoarea mică şi se amestecă cu 3 ouă crude. Ungeți tava cu unt, pe toată suprafaţa şi puneți primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Se adaugă cele trei ouă fierte, apoi se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor.

Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte: Corăbioare din ouă umplute

Ingrediente

  • 1 lingura brânză proaspătă
  • 1-2 linguri telemea rasă
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguriţe muştar
  • 8 felii şuncă presată
  • 8 ouă fierte
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 2 roşii mici
  • 1 ardei gras roşu
  • sare

Mod de preparare

Spălați ouăle, iar apoi le puneți la fiert timp de 10 minute. După ce le-ați lăsat câteva minute în apă rece, le curățați și le tăiați în jumătăți. Scoateți gălbenușurile fierte și le dați prin răzătoarea mică.

Adăugați apoi brânza proaspătă, telemeaua rasă, smântâna şi muştarul. Se pasează până se omogenizează, apoi se amestecă uşor cu ceapa verde tocată mărunt, roşiile şi ardeiul gras tăiate cubuleţe şi sare după gust. Umpleți jumătăţile de ou cu această compoziţie. Puteți orna la final cu ardei gras şi ceapă verde.

Chiftele cu ouă fierte

Ingrediente

  • 8 ouă, 6 fierte şi 2 crude
  • 1 lingurita amidon
  • sare
  • 3-4 căţei de usturoi
  • pătrunjel verde
  • 600 g carne tocată de porc şi de vită
  • 2-3 felii franzelă
  • 100 ml lapte
  • 5-6 linguri ulei

Mod de preparare

Puneți carnea tocată într-un castron și amestecați cu franzela care a fost tăiată în cubulețe și înmuiată în lapte. Adăugați usturoiul pisat, două ouă crude bătute, amidonul, sare şi o lingură de pătrunjel verde tocat mărunt.

Formați chiftelele. Se face în fiecare chiftea câte o adâncitură, se acoperă cu un strat de ulei şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Coaceți chiftelele în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. Ouăle fierte se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se aşază în găurile din chiftele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
8.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *