Ce poți vizita în Turcia. Locuri superbe pe care nu trebuie să le ratezi

Turcia este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest și 3% în Europa.

În Turcia sunt foarte multe locur de vizitat. Fie că vorbim despre obiectivele turistice încărcate de istorie, fie de peisaje și plaje, Turcia rămâne una dintre cele mai preferate țări de către turiști. De altfel, în ultimii ani, mulți români au ales să își facă vacanța în Turcia. Pentru cei care sunt interesați, iată se se poate vizita în Turcia.

Despre Turcia

Turcia este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest și 3% în Europa. Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; Irak și Siria la sud. Iată mai jos ce poți vizita în Turcia.

Ankara

În Ankara găsiți ambasade, universități și clădiri guvernamentale. Capitala Turciei este și un centru important de transport cu o mulțime de noduri rutiere și aeriene spre toate destinațiile din țară.

Ce poți vizita în Turcia
Ce poți vizita în Turcia

Orașul oferă și o scenă plină de arte și cultură, cu o mare concentrație de muzee, inclusiv Muzeul civilizațiilor anatoliene c emerită văzut.

Citește și: Ce deosebire există între cutremurele din Turcia și cele din Vrancea

Muntele Nemrut

Muntele Nemrut are o înălţime de 2134 de metri şi situat lângă oraşul Adiyaman. Pe acest munte se pot găși numeroase ruine, construite în perioada domniei regelui Antiochus. Mulţi turişti vin aici pentru priveliştea de la apus, când se pot admira cel mai bine munţii din împrejurimi.

Olüdeniz

Aşezarea de pe coasta de sud-vest a Mării Egee oferă privelişti minunate şi o apă turcoaz, absolut senzaţională.

Marmaris

Marmaris este o așezare perfectă de vacanță, cu munți îmbrăcați în pini, cu plaje albe și o apă turcoaz.

Acest port de croazieră este un paradis turistic cu oportunități excepționale de vizitare a obiectivelor turistice, sporturi nautice și o viață de noapte. Aici puteți vizita Dalyan, Efes, Pamukkale și Insula Cleopatra.

Bodrum

Bodrum este o altă destinație preferată de români. Se află situată în regiunea sudică a Marii Egee a Turciei. Bodrum a fost cândva locuința Mausoleului, una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Vechi. Bodrum deține plaje impresionante.

Dacă ajungeți aici, trebuie să vedeți neapărat Castelul Sf. Petru – Castelul Bodrum. Aproape de plajă există o mulțime de cafenele, baruri și cluburi de noapte. În partea de vest a orașului se aflăa portul, centrele comerciale și restaurantele.

Citește și: O supraviețuitoare româncă, mărturii dramatice după cutremurul devastator din Turcia

Cappadocia

Capadocia este cel mai bine cunoscut pentru peisajul sau de poveste cu formațiuni neobișnuite , asemănătoare unor conuri. Nu este nimic artificial, procese natural, precum erupțiile vulcanice, eroziunea datorată vântului și ploilor au sculptat în timp aceste forme.

Ce alte locuri frumoase mai puteți vizita în Turcia

Teatrul Aspendos

Acesta este unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre din antichitate. A fost construit în 155 și poate găzdui chiar și 20 de mii de spectatori.

Citește și: Preț gram aur Turcia 2022. Cât a ajuns să coste gramul de aur

Plaja Patara

Una dintre cele mai mari întinderi de nisip de la Marea Mediterană este plajă Patara. Această măsoară 14 kilometri şi este împânzită de ruine române şi liciene.

Pamukkale

Un loc cu adevărat superb este Pamukkale, care în limba turcă înseamnă castel de nisip. Acest loc impresionează prin unicitatea să, dată de terasele de cuoare albă.

Luni dimineața, Turcia și Siria au fost afectate de un cutremur de 7,8 grade pe Scara Richter, urmat de o replică de peste 6 grade. Până în prezent, autoritățile au confirmat moartea a cel puțin 9000 de persoane din cele două țări, însă bilanțul este provizoriu. Alte câteva mii de persoane au fost rănite, dar au scăpat cu viață.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *