Ce regulă respecta Florin Prunea cu strictețe, când juca la Echipa Națională de Fotbal: „Am fost echipă și în afara terenului” VIDEO EXCLUSIV

"Emoție multă, într-adevăr, dar și multă responsabilitate"

Florin Prunea este unul dintre cei mai iubiți, dar și printre cei mai criticați fotbaliști din ”generația de aur”, iar dovadă stau suporterii care l-au iertat pentru gafa făcută în sferturile Cupei Mondiale din 1994. Florin Prunea a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că a purtat cu mândrie tricourile Echipei Naționale, dar și de la cluburile unde a jucat, însă, din păcate, în clipa de față nu mai are acasă niciunul dintre ele.

”Am fost convocat în 1992 la Echipa Națională”

Pe Florin Prunea l-am întâlnit la evenimentul de lansare a filmului ”Hai, România!”, un documentar despre ”Generația de Aur”, unde era înconjurat de suporteri, dar și de foștii lui colegi. Celebrul fotbalist a recunoscut emoționat că se bucură de acest prilej, de a se revedea cu foștii lui colegi într-o formulă mai lărgită, cu toate că de la eveniment au lipsit Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu sau Dorinel Munteanu. Cu atât mai mult cu cât au fost o echipă și în afara terenului, nu doar la meciuri.

”Noi ne mai vedem. Chiar ne mai vedem. Chiar asta vorbeam că Popescu (nr. Gabi Popescu) nu a avut de lucru să pună el titlul ăsta: ”Pentru ultima dată împreună”. Dar sigur că filmul ”Hai, România!” generează multă emoție și într-adevăr, pentru suporteri, vom fi ultima dată împreună cu ei pe teren”, ne-a declarat fostul fotbalist.

Așa cum se poate vedea și în filmul care din 1 martie va rula în toate cinematografele din țară, Florin Prunea a trăit la cote maxime perioada de glorie a fotbalului românesc, iar totul s-a datorat faptului că au știut să fie înainte de toate o familie.

”Am fost echipă și în afara terenului. 100%. Evident că într-un grup mai ai și afinități pentru un coleg sau altul, dar când intram pe teren aceste lucruri erau date la o parte și eram într-adevăr un grup extrem de puternic”, a mai completat fostul sportiv.

Citește și: Câți bani face Anamaria Prodan ca impresar de fotbal. Suma cerută de vedetă pentru fiecare contract

Pe lângă aprecierea pentru ”Generația de Aur”, filmul ”Hai,România!” are menirea de a fi o sursă de inspirație pentru tinerii fotbaliști de astăzi. Modul în care foștii internaționali își spun povestea și cum retrăiesc fiecare meci în parte, nu poate decât să-i influențeze pe cei care își doresc o carieră în fotbal. Așa cum spune orice sportiv, dorința cea mai mare este aceea de a reprezenta România la meciuri oficiale. O spune și Florin Prunea care își aduce perfect aminte de clipa în care a fost convocat la Echipa Națională, deși au trecut mai bine de 30 de ani de atunci.

”Am fost convocat în 1992 la Echipa Națională, în meciul cu San Marino de la București. Era ceva extraordinar. Știam că va veni momentul că jucasem la juniori, la tineret, dar sigur atunci când a venit prima convocare a fost ceva de vis. Emoție multă într-adevăr, dar și multă responsabilitate”.

Florin Prunea a făcut cadou toate tricourile purtate la meciurile importante

A jucat 40 de meciuri la Echipa Națională, alături de care s-a prezentat la două Campionate Mondiale, în 1994 și 1998, și la două Campionate Europene în 1996 și 2000. Cu toate acestea, fostul internațional mărturisește că în momentul de față nu mai are niciun tricou oficial, ci că toate au ajuns la diverși colecționari sau pe la prieteni.

”Nu prea mai am tricouri. Le-am dat la prieteni. Din păcate nu le mai am. Am însă un prieten, la Iași, colecționar. Are toate tricourile, de la toate meciurile mele la Echipa Națională. A plătit ca să le aibă. Le ține pentru plăcere, ceea ce este un lucru extraordinar”, a mai completat Florin Prunea pentru EGO.ro.

Citește și: Ianis Hagi și iubita lui, Elena Tănase, s-au căsătorit civil chiar în ziua de Crăciun. Aleasa fotbalistului, absolut superbă. Primele imagini

Foto/ Video: Agerpres/ Getty Images/ Sport Pictures/ Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *