Ce riscă Ilie Năstase, după ce a înjurat o jurnalistă. Reacția oficială a ministrului Apărării, după limbajul scandalos

Ilie Năstase a avut o ieșire nervoasă la adresa unei jurnaliste

Scris de: Daoud Andra

18 Nov. 2022

Ce riscă Ilie Năstase, după ce a înjurat o jurnalistă. Reacția oficială a ministrului Apărării, după limbajul scandalos

Ilie Năstase este, din nou, în centrul unui scandal. Fostul tenismen a fost prins băut la volan joi seara și a avut o ieșire nervoasă. Năstase a înjurat o jurnalistă de la un post de știri, iar ministrul Apărării a transmis un punct de vedere cu privire la incident.

Ilie Năstase a înjurat o jurnalistă

Ilie Năstase este protagonistul unui incident scandalos, după ce a rămas fără permisul de conducere. Joi seara, polițiștii de la Brigada Rutieră l-au oprit pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei. După ce l-au testat cu aparatul etilotest, agenții au descoperit că acesta consumase alcool. Năstase a primit o amendă în valoare de 1.305 lei și a rămas fără permisul de conducere pentru 90 de zile.

În cursul zilei de vineri, Năstase a fost contactat de o jurnalistă de la Digi 24, care i-a cerut un punct de vedere. Tenismenul a ținut să specifice că nu era beat, ci consumase două beri, după care și-a ieșit din fire și a avut o reacție furibundă la adresa jurnalistei.

„- Știți că nu aveți voie să vă urcați absolut deloc la volan dacă ați consumat alcool?

– Absolut deloc? De ce în țările civilizate ai voie să bei două beri? De ce nu îi copiem și noi pe cei de acolo?

– Asta este legislația de la noi.

– Este o legislație proastă, doamnă. Spuneți-mi și mie un român care nu bea o bere sau două și se suie la volan. Spuneți-mi unul că eu nu prea știu. Toți prietenii mei…

– Deci toți prietenii dumneavoastră consumă alcool și se urcă la volan? Asta îmi spuneți?

– Doamnă, sunteți prea tânără și prea proastă ca să înțelegeți. Dacă v-am răspuns, sunteți o idioată. E bine? Țările civilizate au voie. Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă. Hai! Du-te dracu de proastă!”, așa s-a desfășurat o parte din dialogul dintre ziaristă și fostul sportiv.

Ce risca Ilie Nastase dupa ce a injurat o jurnalista
Ilie Năstase a avut o ieșire nervoasă la adresa unei jurnaliste

Mesajul transmis de ministrul Apărării

În urma incidentului, Angel Tîlvăr, ministrul Apărării a transmis un mesaj cu privire la derapajul fostului campion.

„Un om care ocupă un grad cu o asemenea anvergură are obligația ca în permanență să pună în acord felul în care se raportează la ceilalți cu statutul pe care îl are. Eu îi sunt recunoscător pentru ceea ce a realizat ca sportiv, nu sunt de acord în schimb cu comportamentul.

Nu sunt un mare fan al comportamentului inadecvat indiferent de poziția în stat sau recunoașterea mondială sau internațională. Nu este onorant pentru orice om un astfel de comportament. Probabil că în maniera în care analizăm lucrurile putem să găsim un format în care să sancționăm acest lucru. Nu vă ascund că încrederea de care se bucură Armata accentuază efectul exceselor, motiv pentru care mă preocupă acest lucru.

Ținând seama de contextul în care ne aflăm, România este interesată ca acest corp profesional să își îndeplinească atribuțiile în condiții bune”, a declarat oficialul, la același post de televiziune.

5.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.