Ce s-a ales de Adrian Păduraru, care a făcut furori acum 40 de ani, în filmul „Declarație de dragoste”. Cu ce se ocupă în prezent

Au fost sau nu într-o relație Adrian Păduraru și Teodora Mareș în viața reală?
Ce s-a ales de Adrian Păduraru, care a făcut furori acum 40 de ani, în filmul „Declarație de dragoste”. Cu ce se ocupă în prezent

Adrian Păduraru făcea furori în urmă cu aproape 4 decenii cu aparițiile sale pe micile ecrane. Actorul a jucat în mai multe pelicule, însă rolul care i-a adus celebritatea a fost cel al lui Alexandru Bârsan din filmul ”Declarație de dragoste”, devenind pentru mulți adolescenți ai vremurilor un adevărat idol. Iată cu ce se ocupă acum Adrian Păduraru.

Ce s-a ales de Adrian Păduraru, actorul care a făcut furori în filmul „Declarație de dragoste”

Adrian Păcuraru este, fără dar și poate, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români. El s-a născut pe 17 aprilie 1960, în Iași și încă din copilărie își dorea să urmeze o carieră în actorie.

Citește și: Alexandru Conovaru recunoaște că este mult mai ușor să joace dramă decât comedie. „Actorii de comedie sunt printre cei mai serioși și triști oameni”. Ce spune despre rolul său din serialul Groapa VIDEO EXCLUSIV

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1984, iar un an mai târziu a fost distribuit în rolul principal al unuia dintre cele mai iubite filme din cinematografia românească – ”Declarație de dragoste”.

A interpretat rolul lui Alexandru Bârsan sau ”Sfinxul”, așa cum îl porecleau colegii datorită seriozității sale, un elev de clasa a XII-a, îndrăgostit de colega sa, Ioana Popa (Teodora Mareș). Povestea lor de dragoste adolescentină a fost urmărită cu sufletul la gură de peste 5 milioane de spectatori în cinematografele din România, potrivit unor statistici privind numărul de spectatori al producțiilor românești.

Povestea de iubire dintre cei doi liceeni din pelicula ”Declarație de dragoste” părea atât de reală pe micile și marile ecrane, încât publicul considera că protagoniștii formează un cuplu și în viața de zi cu zi. Lucrurile nu au stat însă așa.

În cadrul podcastului ”Altceva cu Adrian Artene”, Adrian Păcuraru a explicat că, de fapt, între el și colega lui de scenă – Teodora Mareș – nu au existat niciodată sentimente profunde. Ba mai mult, cei doi nici măcar nu se simpatizau.

”Nu a fost (dragoste între el și Teodora Mareș n.r.). I-am spus Teodorei hai să spunem lucrul acesta, să vadă lumea ce buni actori am fost. Pentru că toată lumea ne-a crezut. Nu ne antipatizam, dar nu eram departe de relația asta. ”, a povestit actorul.

Când își va încheia Adrian păcuraru cariera de actor

În întreaga lui carieră, Adrian Păcuraru a interpretat nenumărate roluri, atât în cinematograie, cât și în teatru.

Citește și: Elvira Deatcu, despre momentele în care a jucat alături de Florin Piersic. Ce spune despre marele actor: “E un reper pentru mine!” VIDEO EXCLUSIV

Chiar și acum, după mai bine de 4 decenii de când a debutat ca actor, îl încearcă emoțiile atunci când urcă pe scenă. Spune că acesta este un lucru normal pentru actor și a mărturisit că atunci când nu va mai simți acest fior, va pune punct carierei.

”Continuă să existe emoția. Am mai spus-o în mod public: în clipa în care voi intra pe scenă și voi simți că nu mai există emoție, a fi ultima reprezentație.

Pentru mine, cel puțin, este important să am emoții. Emoția este ”voi fi capabil să le transmit oamenilor ce vreau să le transmit”. În fiecare dintre personaje, eu am încă naivitatea de a pune tot ce e mai bun.”, a mai spus Adrian Păcuraru.

Pe lângă actorie, Adrian Păduraru are experiență și în domeniul dublajelor. Și-a „împrumutat” vocea pentru diferite filme și seriale, pentru o carte audio pentru copii – Frații Grimm – și, de altfel, a avut și proiecte de televiziune. În anul 2020, împreună cu fratele său a pornit emisiunea Frați de Viță, la TVR 2.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *