Ce să adaugi în apa în care gătești carnea de pui. Așa va fierbe de două ori mai repede. Și bunicile apelau la acest truc

Ce să adaugi în apa în care gătești carnea de pui. Așa va fierbe de două ori mai repede. Și bunicile apelau la acest truc

Carnea de pui stă la baza mai multor preparate. Însă, uneori, fierberea acesteia poate da o serie de bătăi de cap gospodinelor. Din fericire, există un truc prin care putem fierbe carnea de pui mai repede. Chiar și bunicile apelau la acesta. Iată ce trebuie să faci!

Trucul genial prin care putem fierbe carnea mai repede

Gătirea unor preparate cu pui nu este mereu foarte simplă. Foarte multe gospodine întâmpină o serie de dificultăți în momentul în care fierb carnea de pui.

Pentru a evita astfel de dificultăță, putem apela la ajutorul unui truc. Tot ce trebuie să faci este să pui în oală o linguriță inoxidabilă, alături de un păhărel de țuică sau de o linguriță de zahăr. Nu ar trebui să vă faceți griji că țuica va strica gustul. Aceasta se va evapora înainte de a-și lăsa aroma în apă. Dacă optați pentru adăugarea unei lingure inoxidabile, este indicat să o scoateți după ce carnea devine moale. Ulterior, puteți adăuga legumele.

Citește și: Cât trebuie fiartă carnea de pui. Așa se pregătește corect, secretul gospodinelor iscusite

Alte trucuri prin care putem grăbi procesul de fierbere

Lista de trucuri nu se încheie, însă, aici. O bună parte dintre gospodine aplează și la ajutorul bicarbonatului. În momentul în care fierbeți carnea de pui, puteți adăuga o linguriță de bicarbonat de sodiu în oală, atunci când apa fierbe.

De asemenea, bicarbonatul mai este folosit și pentru decongelarea legumelor. De regulă, gospodinele adaugă o linguriță de bicarbonat în bolul în care decongelează carnea. În acest fel, carnea se va dezgheța de două ori mai repede.

Citește și: Ce să pui în apă ca să fiarbă carnea de găină mai repede. Doar câteva persoane știu trucul ăsta

La ce temperatură se gătește carnea de pui

Dacă ne dorim să obținem un preparat din pui fraged, trebuie să ținem cont de o serie de recomandări. În momentul în care pregătim puiul la cuptor, este necesar să-l punem în cuptor la o temperatură mică. Când carnea e aproape gata, putem aprinde funcția de grill. În așa fel, vom obține o crustă crocantă și aurie.

În ceea ce privește puiul gătit sub formă de tocăniță sau papricaș, este necesar să-l gătim la foc mic. În schimb, când prăjim carnea de pui, ar trebui să ținem cont de temperatura uleiului. Este indicat ca aceasta să fie cuprinsă între 162 și 204 grade.

Citește și: Cât timp se fierbe carnea de curcan, de fapt. Secretul pentru un gust perfect, e important să știi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
7.9 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *