Ce să adaugi în apa în care pui la înmuiat fasolea. Așa va fierbe de două ori mai repede. Și bunicile apelau la acest truc

Ingredientul care va face fasole să fiarbă mai repede
Ce să adaugi în apa în care pui la înmuiat fasolea. Așa va fierbe de două ori mai repede. Și bunicile apelau la acest truc

Fasolea este o plantă ce poate fi integrată în numeroase rețete. Este consumată la scară largă, mai ales în perioadele de post. O dilemă pe care multe gospodine o au, însă, este cum să facă fierberea mai scurtă ca durată. Este binecunoscut faptul că fasolea, în funcție de tipul ei, fierbe între 45 de minute și 4 ore. În cele ce urmează o să îți explicăm ce să pui în apă ca să fiarbă fasolea mai repede.

Ce să pui în apă ca să fiarbă fasolea mai repede

Dacă vrei ca fasolea să fiarbă mai repede, las-o la înmuiat în apă rece între 4 și 8 ore. Adaugă în apa în care fasolea va sta la înmuiat un vârf de bicarbonat. Astfel, boabele de fasole se hidratează și fac fierberea mai ușoară, dar și digestia, pentru că eviți să te balonezi. Recipientul în care ai pus fasolea la înmuiat trebuie pus într-un loc răcoros, pentru ca aceasta să nu fermenteze. După ce s-au înmuiat, lucru evident atunci când cojile de desprind de miezul fasolei, aceasta trebuie spălată de câteva ori în jet de apă rece pentru a îndepărta învelișul.

Când se pune fasolea la fiert, în apa în care boabele se află, dar și în celelalte trei care urmează să fie schimbate, poți pune și un vârf de linguriță de bicarbonat. Acest lucru chiar va face fasolea să fiarbă mai repede. Nu adăuga sare la prima fierbere, ci doar la ultima. Când apa începe să fiarbă, focul se dă la minim și se acoperă oala cu un capac. Astfel, fasolea va fierbe liniștită și boabele nu se vor sfărâma. Dacă apa scade pe parcursul fierberii, se adaugă cu apă fierbinde, în niciun caz rece. În ultima apă de fiert se adaugă un morcov întreg, câteva felii de țelină, o ceapă și pătrunjel. Astfel, boabele de fasole vor căpăta un gust mai bun și vor face mai ușoară gătirea ulterioară.

Există patru tipuri de fasole, iar în funcție de cea aleasă, timpul de fierbere va fi diferit. Cel mai scurt timp de fierbere îl are fasolea albă, fiind folosită cu precădere în ciorbe și salate. Fasolea pestriță, însă, necesită mult mai mult timp de fierbere, fiind mai groasă decât surata ei albă. Fasolea roșie este recomandată persoanelor cu diabet, având un indice glicemic foarte mic. Alt tip de fasole este cea neagră, bogată în vitamine și proteine. Și aceasta are un indice glicemic mic, fiind potrivită pentru diabetici, la fel ca cea roșie.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.6 65 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *