Ce să adaugi în murături pentru a ieși crocante și gustoase. Trucul secret folosit de chef Joseph Hadad care le dă un plus de savoare - Ego.ro

Ce să adaugi în murături pentru a ieși crocante și gustoase. Trucul secret folosit de chef Joseph Hadad care le dă un plus de savoare

Află ce trebuie să pui în murături pentru a ieși crocante și gustoase!
Ce să adaugi în murături pentru a ieși crocante și gustoase. Trucul secret folosit de chef Joseph Hadad care le dă un plus de savoare

Suntem în plin sezon al murăturilor. Toate gospodinele, indiferent că locuiesc la ţară sau la oraş, le pregătesc în această perioadă pentru a le savura în timpul iernii. Dacă nu ai o rețetă proprie pentru a le face, îți prezentăm rețeta lui chef Joseph Hadad. Iată cum le prepară acesta și ce truc folosește. Cu siguranță îi vei urma sfatul!

Cum să faci murăturile crocante și gustoase? Chef Joseph Hadad a dezvăluit secretul

Aproape că nu există român care să nu adore murăturile. Fiecare gospodină are propria rețetă pentru a le prepara, dar dacă ești la început de drum, poți încerca rețeta unui specialist.

Este vorba despre Joseph Hadad, unul dintre cei mai respectați chefi de la noi din țară. Acesta se folosește de ani de zile de un truc pentru a obține murături crocante și gustoase, iar de curând a decis să-l împărtășească cu fanii săi.

Trucul lui chef Joseph Hadad pentru cele mai bune murături

Celebrul chef Joseph Hadad are un blog personal, unde dezvăluie diverse rețete. Iar printre ele se numără și cea a murăturilor rapide. Acolo, bucătarul a mărturisit la ce truc apelează pentru a obține niște legume murate crocante și gustoase.

”Aveți nevoie de conopidă, țelină rădăcină și apio, morcov, gulie, păstârnac, ardei gras și ardei iute. Pentru murare aveți nevoie de 150 ml oțet la 1 litru de apă, 4-5 foi de dafin, 6-7 căței de usturoi tăiați pe jumătate, 1 linguriță boabe de piper negru, 2 linguri de sare și 3 linguri de zahăr.

Se dau un clocot și apoi se toarnă peste legumele curățate și tăiate așa cum vreți, dar preferabil groase cam de un centimetru. Se acoperă și se lasă la temperatura camerei 5 ore, după care se dau la frigider pentru 3 zile.

La noi, la marocani, se adaugă și curcumă pentru culoare. Tot pentru culoare puteți adăuga și sfeclă. Ies niște murături foarte gustoase și crocante, numai bune pentru masa pe care o plănuiți în weekend”, a precizat renumitul chef.

Citește și De ce se vântură murăturile la borcan sau în butoi. Secretul știut doar de gospodarii de la țară ca să iasă deliciose!

Chef Joseph Hadad a dezvăluit care sunt legumele pe care nu le poți prepara stir-fry

Așa cum am precizat și mai sus, chef Joseph Hadad dezvăluie numeroase secrete ale bucătăriei pe blogul său. La un moment dat, acesta a spus care sunt legumele care nu se pot găti stir-fry.

”Uitați de roșii, cartofi sau dovleac atunci când vine vorba de mâncărurile stir-fried. Roșiile se dezintegrează prea repede și nu mai sunt în ton cu restul legumelor crocante.

Cartofii, pe de altă parte, se gătesc mult mai greu, iar amidonul la temperaturi înalte, devine foarte făinos. Dovleacul este foarte apos și va determina celelalte legume mai curând să fiarbă, decât să se gătească în stil stir-fry.”, a precizat Chef Joseph Hadad.

Citește și Ce să presari peste conopidă înainte de a o pune la murat. Ingredientul care face diferența, murăturile nu se vor strica!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
3 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *