Ce să adaugi în oala cu sarmale pentru o aromă inedită. Rețeta delicioasă cu care îți vei cuceri toți invitații

Ce să adaugi în oala cu sarmale pentru o aromă inedită

Sarmalele sunt unele dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din România și sunt nelipsite de sărbători. Cea mai îndrăgită rețetă de sarmale este cea cu carne tocată de porc, învelite în foi subțiri de varză murată. Însă fiecare gospodină are propriul stil de a le prepara. Unele preferă să adauge și vin alb peste sarmale, pentru o aromă mai intensă. Iată cum se prepară!

De ce e bine să adăugați vin alb la sarmale

Gătirea sarmalelor tradiționale românești nu este un procedeu complicat. Există foarte multe rețete de sarmale, în funcție de zonă sau de tradițiile fiecărei familii. De exemplu, unele femei nu adaugă deloc suc de roșii la sarmale. În schimb, unele gospodine fierb sarmalele în vin alb sec. Acesc truc ajută sarmalele să iasă mai aromate și mai delicioase.

Pentru această rețetă, aveți nevoie de e 500 g carne de porc (pulpă), 500 g carne de vită (pulpă sau piept cu grăsime), 200 g slănină afumată sau kaizer, 150 g orez și 3 cepe, un morcov, o lingură de țelină rasă, 2 – 3 fire de mărar și pătrunjel verde, 1 – 2 linguri de ulei sau untură și 400 g roșii în bulion. De asemenea, puneți deoparte și două căni cu vin alb (300 ml), sec.

Cum se prepară această rețetă

La această rețetă de sarmale se mai adaugă și o linguriță coriandru și ienibahar măcinat, o linguriță de cimbru uscat, 2 – 3 bețișoare de cimbru uscat, 3 – 4 foi de dafin, sare, piper și frunze de varză murată.

Carnea tocată se amestecă cu toate ingredientele, iar orezul trebuie spălat bine în apă rece, după care se adaugă peste carne. Se taie ceapa mărunt și se trage la tigaie în puțin unt, dar poți folosi și untură. După ce o călești, ceapa se adaugă peste carnea tocată. La final se adaugă toate condimentele și pasta de roșii.

Ingredientele se amestecă foarte bine, până când se omogenizează. Separat, frunzele de varză murată se spală, iar o parte din ele se pun pe fundul oalei în care fierbi sarmalele. Peste acest strat de varză tocată se pun sarmalele împachetate. Este bine să lași un gol în interiorul acesteia, pentru a pune afumătura și varza tocată. Între sarmale se strecoară și crenguțele de mărar și 3-4 foi de dafin.

Vinul se pune la final

Citește și: Ce să pui în butoiul cu varza murată dacă este prea sărată. Soluția banală care te ajută să rezolvi această problemă

La final se adaugă un strat de varză tocată, pentru a acoperi sarmalele, apoi se adaugă roșiile și bulionul. Se pun și cele două câni cu vin alb, sec, iar oala se dă la cuptor, pentru aproximativ 30-40 de minute, la o temperatură de 200 °C.

După acest interval, temperatura se reduce, ulterior, la 170- 180 °C, unde sarmalele vor mai sta pentru încă 3 -4 ore. Apoi se scot și se servesc cu smântână și mamăligă caldă!

Citește și: Chifteluțe super delicioase după rețeta Ikea. Ce trebuie să faci ca să iasă suculente și pufoase, sunt gata în 10 minute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…