Ce să adaugi în oala cu sarmale pentru o aromă inedită. Rețeta delicioasă cu care îți vei cuceri toți invitații

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor de Crăciun.
Ce să adaugi în oala cu sarmale pentru o aromă inedită. Rețeta delicioasă cu care îți vei cuceri toți invitații

Sarmalele sunt unele dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din România și sunt nelipsite de sărbători. Cea mai îndrăgită rețetă de sarmale este cea cu carne tocată de porc, învelite în foi subțiri de varză murată. Însă fiecare gospodină are propriul stil de a le prepara. Unele preferă să adauge și vin alb peste sarmale, pentru o aromă mai intensă. Iată cum se prepară!

De ce e bine să adăugați vin alb la sarmale

Gătirea sarmalelor tradiționale românești nu este un procedeu complicat. Există foarte multe rețete de sarmale, în funcție de zonă sau de tradițiile fiecărei familii. De exemplu, unele femei nu adaugă deloc suc de roșii la sarmale. În schimb, unele gospodine fierb sarmalele în vin alb sec. Acesc truc ajută sarmalele să iasă mai aromate și mai delicioase.

Pentru această rețetă, aveți nevoie de e 500 g carne de porc (pulpă), 500 g carne de vită (pulpă sau piept cu grăsime), 200 g slănină afumată sau kaizer, 150 g orez și 3 cepe, un morcov, o lingură de țelină rasă, 2 – 3 fire de mărar și pătrunjel verde, 1 – 2 linguri de ulei sau untură și 400 g roșii în bulion. De asemenea, puneți deoparte și două căni cu vin alb (300 ml), sec.

Cum se prepară această rețetă

La această rețetă de sarmale se mai adaugă și o linguriță coriandru și ienibahar măcinat, o linguriță de cimbru uscat, 2 – 3 bețișoare de cimbru uscat, 3 – 4 foi de dafin, sare, piper și frunze de varză murată.

Carnea tocată se amestecă cu toate ingredientele, iar orezul trebuie spălat bine în apă rece, după care se adaugă peste carne. Se taie ceapa mărunt și se trage la tigaie în puțin unt, dar poți folosi și untură. După ce o călești, ceapa se adaugă peste carnea tocată. La final se adaugă toate condimentele și pasta de roșii.

Ingredientele se amestecă foarte bine, până când se omogenizează. Separat, frunzele de varză murată se spală, iar o parte din ele se pun pe fundul oalei în care fierbi sarmalele. Peste acest strat de varză tocată se pun sarmalele împachetate. Este bine să lași un gol în interiorul acesteia, pentru a pune afumătura și varza tocată. Între sarmale se strecoară și crenguțele de mărar și 3-4 foi de dafin.

Vinul se pune la final

Citește și: Ce să pui în butoiul cu varza murată dacă este prea sărată. Soluția banală care te ajută să rezolvi această problemă

La final se adaugă un strat de varză tocată, pentru a acoperi sarmalele, apoi se adaugă roșiile și bulionul. Se pun și cele două câni cu vin alb, sec, iar oala se dă la cuptor, pentru aproximativ 30-40 de minute, la o temperatură de 200 °C.

După acest interval, temperatura se reduce, ulterior, la 170- 180 °C, unde sarmalele vor mai sta pentru încă 3 -4 ore. Apoi se scot și se servesc cu smântână și mamăligă caldă!

Citește și: Chifteluțe super delicioase după rețeta Ikea. Ce trebuie să faci ca să iasă suculente și pufoase, sunt gata în 10 minute

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *