Ce să adaugi la final în umplutura de sarmale, ca să iasă gustoase și pufoase. Și bunicile apelau la acest truc secret

Secretul celor mai bune sarmale
Ce să adaugi la final în umplutura de sarmale, ca să iasă gustoase și pufoase. Și bunicile apelau la acest truc secret

Sarmalele sunt preparate pe care fiecare gospodină le face ori după rețete din străvechi, ori mulate după gusturile lor și ale celor dragi. Fiecare rețetă este unică, însă niciodată nu ne strică alte câteva ponturi pe care să le aplicăm la fiecare tură de sarmale. Află de mai jos ce să pui în umplutura de sarmale pentru a ieșit mai bune ca ale bunicii!

Ingredientul secret care face sarmalele să se topească în gură

Nu există masă de Crăciun sau reuniuni de familie fără o oală cu sarmale așezată aburind pe masă. Fiecare casă cu rețeta ei, dar sfaturile se aplică oricărei gospodine care vrea să mai adauge câte ceva bun la preparatul său. Adunând mai multe rețete, și mai vechi, și mai noi, iată câteva dintre cele mai bune și simple trucuri pentru a face sarmale gustoase de ți se topesc în gură.

Ingredientul de bază este carnea tocată de porc, mai exact pulpă. Bucata de carne trebuie să aibă un procent de aproximativ 30% grăsime pentru ca sarmalele să iasă cum trebuie. Și vasul în care vei fierbe sarmalele trebuie uns cu untură proaspătă de porc. Dacă, însă, vrei ca sarmalele tale să fie mai puțin grase, le poți face având bază din carne de porc și vită. Ingredientul-cheie care dă dulceață preparatului este morvocul ras, iar în loc de untură de porc pentru ungerea vasului, poți folosi ulei de floarea-soarelui. Pe lângă morcov mai poți adăuga și cartof crud, tot ras. La un kilogram de carne poți folosi 2 morcovi mari și 3 cartofi.

Trucuri pentru sarmale delicioase

Dacă vrei un gust deosebit al sarmalelor tale, nu pune orezul nefiert în compoziție. Spală-l bine, pune-l într-o cratiță cu un deget de apă și 1-2 linguri de ulei și adaugă ceapa tocată mărunt și călită, piper, sare, cimbru și un strop de boia iute. Trebuie doar să lași orezul să se încingă două minute și să îl pui în compoziția de carne. Amestecă bine toate ingredientele până se omogenizează.

Dacă vrei să faci sarmale cu afumătură, cumpără și un ciolan sau costițe, taie carnea cu tot cu grăsime de pe ele și adaug-o la carnea de porc pe care o toci pentru sarmale. Potrivește cantitatea de carne afumată după gustul tău sau al celor pe care îi vei ospăta cu sarmalele tale. Nu te zgârci cu afumătura dar nici nu adăuga prea multă. Poți adăuga costițele afumate și în vasul în care fierbi sarmalele.

Cum să legi și să fierbi sarmalele

În timp ce unele gospodine au probleme cu înfășurarea compoziției în foile de varză, altele se plâng că li se împrăștie compoziția. Carnea tocată, chiar dacă are grăsime atât cât trebuie și legume, are nevoie și de alte ingrediente care să o lege, iar acestea sunt ouăle, dar nu mai mult de două ouă la un kilogram de carne, și miezul de pâine, care este menționat în multe rețete vechi. Ea se curăță de coajă, se înmoaie în apă și se stoarce bine, după care se desface cu o furculiță și se pune în compoziția de carne.

Sarmalele se așează frumos în oală, dar puse bine una lângă alta. Se pune apă călduță și bulion, dar poți adăuga și un pahar cu vin roșu dacă vrei să le ai și mai fragede. Neapărat să fie un vin roșu și tare. Aroma lui nu se va mai simți după fiert, dar el frăgezește carnea, astfel că sarmalele se vor topi în gură de-a dreptul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8 66 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *