Ce să adaugi peste plăcinta cu mere la final. Ingredientul secret, dezvăluit de chef Florin Dumitrescu

Rețeta este absolut delicioasă. Încearc-o și tu!
Ce să adaugi peste plăcinta cu mere la final. Ingredientul secret, dezvăluit de chef Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chefi bucătari de la noi din țară. El le dezvăluie adesea fanilor secrete ale rețetelor sale și diferite trucuri din bucătărie. Iată ce trebuie să adaugi peste plăcinta cu mere la final pentru un gust fără egal, potrivit celebrului jurat de la Chefi la cuțite.

Ce să adaugi peste plăcinta cu mere la final

Plăcinta cu mere este un desert delicios ce poate fi preparat în orice sezon. Există nenumărate rețete de plăcintă cu mere, însă una dintre cele mai populare este cea a lui Florin Dumitrescu.

Citește și: Mâncarea care nu trebuie comandată niciodată de la restaurant. Chef Florin Dumitrescu a spus clar de ce e bine să te ferești

Celebrul chef le-a dezvăluit fanilor, pas cu pas, care este secretul plăcintei sale cu mere.

„Ca plăcinta de mere să fie perfectă, trebuie să punem și iaurt cu grăsime de 10% peste ea. Începem cu merele, care sunt spălate și trebuiesc doar tăiate. Vom găti totul în tigaie, după are flambăm cu coniac și lăsăm foarte puțin la scurs, să se răcească. Închidem totul într-un aluat de foitaj și lăsăm totul la cuptor.”, a dezvălui Florin Dumitrescu, în urmă cu ceva timp.

Plăcinta cu mere, rețeta șui Florin Dumitrescu. Mod de preparare

Dacă în mod tradițional, la plăcinta cu mere fructele sunt de regulă date prin răzătoare, chef Florin Dumitrescu preferă să taie merele în cuburi mai mari, pentru a se bucura din plin de gustul dulce și aromat pe care acestea îl oferă preparatului.

Rețeta lui Florin Dumitrescu este una extrem de simplă și, în plus, poate fi făcută într-un timp foarte scurt. Iar cei fără experiență nu ar trebui să se îngrijoreze, întrucât nu necesită nici prea multă pricepere în bucătărie.

Potrivit juratului de la Chefi la cuțite, primul pas este să tai merele în cuburi mai mari și le pui într-o tigaie încinsă cu unt.

Se adaugă două linguri de zahăr și scorțișoară, iar ulterior se adaugă coniac și se flambează.

„Cât se gătesc merele, ne pregătim pentru plăcinte. Pregătim două ouă, le batem si desfacem aluatul de foietaj. Îl punem în tavă, cuptorul e deja întins la 180 de grade și haideți să facem plăcinta. Punem merele pe o latură, după care închidem. Tăiem excesul de aluat și întoarcem marginile către interior. Întindem oul peste aluatul de foitaj și băgăm la cuptor.”, a mai spus celebrul chef bucătar.

Secretul care oferă gustul suprem

Plăcinta se lasă la cuptor circa 45 de minute, iar după ce este gata, se feliază și se adaugă ingredientul surpriză.

„Lăsăm la cuptor 45 de minute. Plăcinta de mere este gata, iar acum trebuie doar să o mai tăiem, să o punem în farfurie și să-i adăugăm elementul surpriză: iaurtul de 10% grăsime. Aceasta este plăcinta mea de mere. Vă urez spor la gătit și poftă bună.”, mai spune Florin Dumitrescu.

Citește și: Așa obții cea mai bună salată de vinete! Cum se prepară de fapt vinetele. Trucul dezvăluit de chef Florin Dumitrescu pentru un gust irezistibil

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *