Atunci când mergi la restaurant, ai în față numeroase opțiuni și de foarte multe ori îți este greu să alegi. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit câteva ponturi pentru a alege cele mai sigure preparate când mâncăm în oraș. Care este mâncarea care nu trebuie comandată niciodată de la restaurant și de ce să te ferești de ea.
Restaurantele și locurile cu autoservire ascund de foarte multe ori o serie de secrete pe care clienții nu le cunosc. Doar cei care au lucrat în domeniu știu aceste lucruri, iar unii dintre ei le fac publice. Chef Florin Dumitrescu, care are o experiență amplă ca bucătar, înainte de a fi om de televiziune, spune care este felul de mâncare pe care el nu îl comandă niciodată.
Juratul de la Chefi la Cuțite a dezvăluit că nu ar trebui să comanzi ce îți sugerează ospătarul. În spatele acestor sugestii se pot ascunde anumite trucuri pe care doar angajații restaurantelor le cunosc. De exemplu, alimentele pe care le recomandă ospătarul pot expira în câteva zile, de aceea angajații de la bucătărie vor să scape de ele și să le vândă.
„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine. Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest ”astăzi vă recomand… coastele de porc”. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât.”, a spus Florin Dumitrescu, la Antena 1.
Pentru a fi sigur că mâncarea pe care o consumi este proaspătă, trebuie să mănânci în locuri unde sunt mulți clienți. Astfel, ai siguranța că alimentele sunt gătite în ziua respectivă și că nu apucă să se învechească.
De asemenea, Florin Dumitrescu spune că nu este recomandat să alegi preparate cu sosuri. De obicei un sos se pune peste o carne pentru a acoperi o greșeală. Atunci când mănâncă la restaurante de tip „împinge tava”, Florin Dumitrescu alege mâncăruri cât mai simple, pentru că acestea nu prezintă niciun risc.
„Dacă te duci la una (n.r. cârciumă) care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava, mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă.”, a mai dezvăluit Florin Dumitrescu.