Salata de boeuf este una dintre cele mai îndrăgite preparate de pe masa de Crăciun. Gospodinele se pregătesc de zor în aceste zile și se asigură că au toate cele necesare pentru a pregăti masa de Crăciun. Chef florin Dumitrescu a dezvăluit un secret: ce să faci cu legumele înainte de a le pune în salata de boeuf. Așa va avea un gust și mai bun.
Celebrul chef Florin Dumitrescu a dezvăluit un secret cu privire la gustul salatei de boeuf. Potrivit lui, înainte de a fi amestecate toate ingredientele, fiecare legumă trece printr-un proces. Astfel, gustul final va fi unul și mai bun.
“Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile, scurse bine de zeamă. De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât și carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziția se va înmuia și riscăm să stricăm salata”, a spus Florin Dumitrescu.
Potrivit chef-ul ai nevoie de: patru ouă, 300 de grame de carne de vită, 300 de grame de cartofi, 150 de grame de morcovi, 80 de grame de mazăre fiartă, 80 de grame de gogoșari murați, 400 de ml de ulei de floarea soarelui, două linguri de muștar și o lămâie.
Cum se prepară? Legumele și carnea se pun la fiert în recipiente separate. După ce s-au fiert se lasă la răcit, timp în care se pregătește maioneza. După ce legumele și carnea s-au răcit se taie toate cubulețe mici.
Pentru maioneză este nevoie de un nou întreg la temperatura camere, o lingură de muștar, zeama de la o jumătate de lămâie, ulei, sare și piper. Se pun toate ingredientele într-un vas îngust și se mixează pentru aproximativ 20 de secunde. Mixerul se ridică ușor și se mai mixează încă 10 sec unde până când maioneza are consistența dorită. Pentru un altfel de gust față de cel obișnuit al maionezei se poate folosit al ulei, de șofran, canola sau semințe de struguri.
Cartofii potriviți pentru salata de boeuf sunt cei cu coaja roșie. Aceștia își păstrează textura și forma în timpul gătirii. De asemenea, morcovii folosiți trebuie să fie proaspeți. Altfel ar putea face ca salata de boeuf să aibă un gust amărui. Castraveții murați e mai bine să fie în saramură și nu în oțet. Maioneza poate căpăta un gust accentuat de oțet. La fel se recomandă și cu gogoșarii.