Ce să faci cu varza înainte de a o pune în butoi la murat. Trucul special al gospodinelor pentru un gust desăvârșit

Încearcă acest truc al gospodinelor pentru un gust desăvârșit
Ce să faci cu varza înainte de a o pune în butoi la murat. Trucul special al gospodinelor pentru un gust desăvârșit

Suntem la mijlocul lunii septembrie, iar în această perioadă toate gospodinele muncesc din greu pentru a-și umple cămările cu delicii pentru sezonul rece. Și, ca în fiecare an, varza murată nu poate lipsi din nicio gospodărie. Se spune că ea iese mai bună dacă faci asta înainte de a o pune în butoi. Încearcă și tu metoda minune!

Fă asta înainte de a pune varza în butoi la murat. Așa va ieși delicioasă

Acum muncim foarte mult pentru a ne pregăti pentru sosirea sezonului rece și nu ne place deloc asta. Însă, iarna realizăm că tot efortul a meritat. Până la urmă, nimic nu se compară cu delicioasele sarmale, așa că dă-i bice și pregătește cel puțin un butoi cu varză murată.

Rețeta este extrem de simplă și unde mai pui că nu ai nevoie nici de cine știe ce ingrediente sofisticate sau scumpe. Chiar și persoanele care nu au prea mare experiență în bucătărie pot încerca să pregătească un butoi cu varză murată. Dacă îți dorești ca totul să iasă ca la carte, nu trebuie decât să respecți pașii din rândurile de mai jos.

Secretul pentru cea mai bună varză murată

Înainte de a pune varza în butoi la murat, gospodinele iscusite te sfătuiesc să adaugi puțin busuioc, dar și câteva bucăți de hrean. Aceste două ingrediente vor da o aromă extraordinară verzei și o vor face să reziste mai mult timp.

De asemenea, în butoi trebuie să mai pui pe fiecare rând minimum trei bucăți de rădăcină de hrean curățat, boabe de piper din belșug, câteva frunze de busuioc și obligatoriu sare grunjoasă în mijloc.

Rețetă simplă pentru varză la murat

Ingrediente

  • crenguțe de vișin
  • crenguțe de busuioc uscat
  • crenguțe de mărar uscat
  • două gutui
  • hrean
  • verze
  • sare grunjoasă neiodată

Citește și Ce sare se pune la varza murată ca să reziste toată iarna. Secretul ca să se mențină crocantă și gustoasă!

Cum trebuie să procedezi

După ce ai urmat pașii de mai sus, se taie cotorul verzei și se pune acolo sarea, iar mai apoi se varsă apă. Se lasă butoiul cu varză la loc răcoros și umbros, iar a doua zi se vântură apa cu ajutorul unui furtun.

Acest lucru trebuie repetat timp de zece zile. După cele zece zile, se așteaptă cinci săptămâni. Ulterior, varză murată ar trebui să fie bună pentru consum. De asemenea, poți să savurezi și zeama acesteia. Spor la treabă!

Citește și Ce să pui pe fundul butoiului de varză murată pentru un gust delicios. Secretul lui Radu Anton Roman ca zeama să nu se tulbere!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
8.3 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *