Ce să nu iei niciodată cu tine în avion. Obiectele interzise în bagajul de mână sau de cală

Ce să nu iei niciodată cu tine în avion. Obiectele interzise în bagajul de mână sau de cală

Oare îmi pot pune bricheta în bagajul de mână și cum rămâne cu crema aia care m-a costat o groază de bani? Dacă încă nu știi ce obiecte sunt interzes în avion, ai nimerit exact unde trebuie. În rândurile de mai jos, îți vom spune ce lucruri nu sunt permise în bagajul de mână sau de cală!

Ce obiecte sunt interzise în avion

Te pregătești să pleci într-o călătorie și nu știi ce obiecte sunt interzise în avion? Ei bine, atunci ai nimerit exact la articolul potrivit. În cele ce urmează, noi îți vom spune cu ce lucruri nu ai voie să urci la bordul aparatului de zbor, fie că este vorba de bagajul de mână sau de cel de cală.

Potrivit regulilor internaționale din aviația civilă, anumite obiecte sunt strict interzise în avion şi asta din motive de securitate. În plus, unele lucruri nu pot fi transportate în bagajul de mână, ci doar în cel de cală.

Cu toate astea, este bine de știut că regulile diferă de la o companie aeriană la alta, dar și de la o țară la alta. În aeroport, personalul de securitate poate solicita pasagerului să renunțe la un anumit obiect din bagajul de mână, dacă se consideră că acesta reprezintă un potențial risc pentru securitatea zborului.

Obiecte interzise in avion
Obiecte interzise in avion

Reguli în ceea ce privește bagajul de mână

De cele mai multe ori, persoanele care călătoresc cu avionul optează pentru bagajul de mână. El poate fi un rucsac sau o geantă de voiaj care să se încadreze în anumite dimensiuni stabilite de către compania aeriană cu care zbori, dar ce obiecte nu poți lua cu tine? Iată lista mai jos:

  • Lichide

Băuturile, pasta de dinți, cremele și gelurile de duș nu pot fi transportate în bagajul de mână dacă recipientele depășesc 100 ml și dacă nu sunt așezate într-o pungă transparentă din plastic cu capacitatea de maxim 1 l. Recipientele mai mari de 100 de ml se transportă doar în bagajul de cală.

  • Arme

Sunt interzise obiectele ascuțite, de exemplu: tirbușonul, cuțitul, foarfecele. Acestea se transportă doar în bagajul de cală. Companiile aeriene sunt cele care stabilesc limitele referitoare la dimensiunea bagajului de mână și la numărul de bagaje pe care le poți transporta.

  • Substanțe explozive și inflamabile

De asemenea, multe dintre companiile aeriene interzic transportul de substanțe explozive și inflamabile, precum artificii sau vopsele în recipiente sub presiune de tip aerosol.

Citește și Obiecte interzise în bagajul de mână. Ce nu ai voie să iei cu tine în avion!

Ce poți lua în avion dacă călătorești cu bebelușul?

Este bine de știut că poți transporta căruciorul ca obiect de cală. Unul dintre membrii echipajului îl va prelua și îl va păstra în siguranță. Totodată, poți transporta: scutece, șervețele pentru bebeluși, haine de schimb, suzete suplimentare și jucării mici.

De asemenea, în avion poți lua și alimente, atât în ​​bagajul de mână, cât și în cel de cală. Însă, ai grijă ca ele să fie bine ambalate în ambalajul original. Unele companii refuză să transporte produse proaspete, perisabile, mai ales pe rutele mai lungi.

Citește și Cum obții despăgubiri dacă ți se pierd bagajele sau ți se anulează zborul. Pașii importanți pe care trebuie să-i urmezi VIDEO EXCLUSIV!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *